Την έναρξη του προεκλογικού αγώνα κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας με την χθεσινή ανοικτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Πολιτική Συμμαχία στο κλειστό γυμναστήριο, «Ανδρέας Παπανδρέου», στο Περιστέρι.

Σε μια συγκέντρωση που είχε έντονο προεκλογικό άρωμα, με συνθήματα, σημαίες και συνθήματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία του, η οποία τις προσεχείς ημέρες θα έχει άλλες δυο ομιλίες, σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

«Δημοκρατία ή Μητσοτάκης»

Με βασικό στόχο την αύξηση της συσπείρωσης του κόμματός του, ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε με σφοδρότητα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον, ως πρωθυπουργό των υποκλοπών, της ακρίβειας, των ανισοτήτων και της εκτροπής που δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα.

Ο Αλ. Τσίπρας έβαλε και το δίλημμα των εκλογών: Δημοκρατία ή Μητσοτάκης. Μένει βέβαια να φανεί εάν αυτό θα το ενστερνιστούν οι πολίτες στους οποίους το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,
θα επιβάλει τον σχηματισμό ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης».

Το μήνυμα σε Ανδρουλάκη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την ομιλία του στο Περιστέρι είχε το μήνυμά του και στις υπόλοιπες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. «Ανιστόρητος ο διμέτωπος» είπε διότι κατά τον ίδιο – και ήταν σαφές σήμα προς το ΠΑΣΟΚ- «διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά έθεσε και το ζήτημα των συνεργασιών. «Θέλουμε η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει να εκπροσωπεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας κι όχι τους επαγγελματίες της εξουσίας» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «ο εφιάλτης τελειώνει, η Δικαιοσύνη θα ξαναγίνει κανόνας».

Πώς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Στο μείζον ζήτημα πως θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εάν λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό, απαντώντας και στην κριτική που ασκείται, είπε με έμφαση: «έχουμε σχέδιο, θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε πράξη».

Μετά το Περιστέρι και τους άλλους δυο σταθμούς, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, τις επόμενες μέρες θα εγκριθούν και τα ψηφοδέλτια του κόμματος για να αρχίσει και από τους υποψήφιους ο προεκλογικός αγώνας, ανεξάρτητα το πότε θα στηθούν τελικά κάλπες.