Στον απόηχο αυτών των εικόνων με τη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου έξω από κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής προσπαθεί να αφήσει πίσω την περιπέτεια που έζησε, με το όλο θέμα να προκαλεί αντιδράσεις.

Στο πλευρό του παρουσιαστή που έκανε μήνυση εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου, στάθηκε ο Γρηγόρης Πετράκος, εξαπολύοντας επίθεση στον Πέτρο Τατσόπουλο και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του.

«Η χειρότερη μορφή αμόρφωτου. Εκείνος που νομίζει ότι είναι μορφωμένος. Αλλά η αλαζονεία του είναι δέκα πήχεις πάνω απ’ τη μόρφωση του. Ο κύριος μορφωμένος λοιπόν λέει αμόρφωτους όσους πιστεύουν στο Θεό. Μέσα σε αυτούς προφανώς βάζει το Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Πλωτίνο, τον Πλούταρχο και τον Επίκτητο που στα μνημειώδη φιλοσοφικά τους έργα αναφέρουν το Θεό κάθε δεύτερη σειρά», έγραφε ο Γρηγόρης Πετράκος με ανάρτησή του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολίασε αρνητικά, ανάρτηση του Φιλίππου Καμπούρη, ότι σώθηκε από ένα θαύμα που έκανε ο Άγιος Εφραίμ. Με τον συγγραφέα να σχολιάζει πως ο παρουσιαστής θυμήθηκε τον Άγιο, για να εγκαινιάσει την προεκλογική του εκστρατεία με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο Φίλιππος Καμπούρης υποστηρίζει πως ο Πέτρος Τατσόπουλος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τρόπο την θρησκευτική του συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Και όπως φαίνεται δεν είναι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη.

«Να θυμίσω λοιπόν στον ανεκδιήγητο ότι ο Πλάτων θεωρεί Παιδεία μόνο τη Φιλοσοφία και τη Μουσική. Και δεν υπήρξε μεγάλος φιλόσοφος στην αρχαία παγκόσμια σοφία και διανόηση που δεν είχε το Θεό σαν κύριο θέμα της έρευνας του. Ο σύγχρονος ξερόλας όμως του 21ου αιώνα είναι πολύ πιο έξυπνος και σοφός από αυτούς. Και αναρωτιέται αν θρησκεία και παιδεία είναι ασύμβατα. Θα σε στενοχωρήσω αλλά αθεΐα και παιδεία είναι τα μόνα ασύμβατα. Καημένε», έγραφε στην ανάρτησή του ο Γρηγόρης Πετράκος.

Πριν συλληφθεί ο Πέτρος Τατσόπουλος βρισκόταν μέσα στο βιβλιοπωλείο και μίλαγε όταν λίγο αργότερα όμως είδε μπροστά του αστυνομικούς, που του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Η περιπέτεια του Πέτρου Τατσόπουλου, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας όταν αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. Με το επεισόδιο που παραπέμπει σε άλλες εποχές περασμένων αιώνων να συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις.