Ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν άφησε ασχολίαστο το προεκλογικό σόου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μπιλετζίκ όπου θέλοντας να γίνει Βλαντίμιρ Πούτιν στη θέση του Ρώσου προέδρου που είχε προβεί σε αντίστοιχη αντίδραση κατσάδιασε τον νομάρχη της περιοχής επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί ένας δρόμος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης κι ενώ πλήθος κόσμου ήταν παρών άρχισε να αναζητά τον νομάρχη για να τον ρωτήσει γιατί καθυστερεί ο δρόμος και του ζητάει να πάρει το μικρόφωνο για να μιλήσει.

Μάλιστα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού ο Τούρκος πρόεδρος παρότι ο νομάρχης απαντάει στο ερώτημά του, έγινε ακόμα πιο επιθετικός και προκειμένου να δείξει ένα λαοφιλές προφίλ, δίνοντας εντολή να τελειώσει άμεσα ο δρόμος. «Αμέσως τώρα να τελειώσει το θέμα. Αμέσως τώρα, όχι αύριο αλλά τώρα», λέει χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στηλίτευσε το φαραωνικό σόου του Ερντογάν, λέγοντας πως ο ίδιος και το κόμμα του το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) όσο και η αντιπολίτευση δεν συμπεριφέρονται έτσι στους συνεργάτες τους και δη σε έναν κρατικό λειτουργό.

«Εμείς μπροστά στον κόσμο έτσι μιλάμε με τους συνεργάτες μας. Μιλάμε με τα μάτια. Με σεβασμό. Δεν κοιτάζουμε κάτω και δεν λέμε «μίλα εσύ, λέγε, κάνε αυτό». Μα σε ποιον κάνετε τέτοιες παρατηρήσεις. Σε νομάρχη του κράτους! Μην μειώνετε την αξία του κράτους μας», είπε χαρακτηριστικά ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Αναλυτικά ο διάλογος Ερντογάν – νομάρχη

Ερντογάν: Υπάρχει ένα σημείο του δρόμου στην περιοχή Σόγιουτ. Μου είπαν πως δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν ξέρω πείτε μου. Πού είναι ο νομάρχης; Για πες μου πόσα χιλιόμετρα; Πες μου αυτά που έχουν απομείνει. Πάρε το μικρόφωνο. Το μικρόφωνο.

Νομάρχης: Ο δρόμος έχει μήκος 26 χιλιομέτρων. Τα 2 χιλιόμετρα έχουν πρόβλημα.

Ερντογάν: Κύριε νομάρχη. Εγώ δεν σε ρώτησα το μήκος του δρόμου. Ρωτώ σε ποιο σημείο είναι ο δρόμος προβληματικός.

Νομάρχης: Είναι δυο χιλιόμετρα, και κατασκευάζεται..

Ερντογάν: Εσύ για άλλα πράγματα μου έλεγες! Κύριε Αντίλ (υπουργός μεταφορών), αμέσως τώρα να τελειώσει το θέμα. Αμέσως τώρα, όχι αύριο αλλά τώρα.