Ο Σακης Αρναούτογλου ξέσπασε για όσα γράφονται στο διαδίκτυο σχετικά με τον καιρό κάνοντας λόγο για φοβερές ανακρίβειες.

«Γράφονται πολλά στο ίντερνετ και διαδίδονται κάποιες φοβερές ανακρίβειες, με μεγάλους τίτλους που δεν ισχύουν», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο γνωστός προγνώστης του καιρού πάντως με ανάρτησή στο Facebook κάνει λόγο για ενδείξεις με χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές που θα συνοδεύονται και από χειμερινού τύπου φαινόμενα ή και από ισχυρούς ανέμους, ωστόσο σημείωσε πως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Φίλες και φίλοι, όπως τόνισα και στο αποψινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, όσοι σχεδιάζετε ταξίδι στην ηπειρωτική ή στην νησιωτική Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα (από τις 6 Φλεβάρη και μετά), καλό θα είναι να παρακολουθείτε με προσοχή σε καθημερινή βάση, όλες τις επόμενες ημέρες και τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή (όπου θα πρέπει να υπάρξει μια αρκετά σαφής εικόνα), τα επίσημα δελτία καιρού της χώρας για νεότερες πληροφορίες, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες είναι πιθανό (επαναλαμβάνω, την επόμενη εβδομάδα) σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, να συνοδεύονται και από χειμερινού τύπου φαινόμενα ή και από ισχυρούς ανέμους.! Το αποψινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 είναι μια ανάρτηση πιο κάτω..

Με εκτίμηση!

Σάκης Αρναούτογλου».

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου, τα φαινόμενα στη χώρα και το κρύο θα γίνει πιο έντονο προς το Σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα την Κυριακή (5/2) θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία.

Αιτία γι’ αυτό αποτελεί το ξεροβόρι όπως είπε χαρακτηριστικά που έριξε από σήμερα, Τρίτη αρκετά τη θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Έτσι μέχρι το Σαββατοκύριακο το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι το ξεροβόρι, ενώ το Σάββατο ένα βαρομετρικό χαμηλό από τη Βαλκανική Χερσόνησο, μπορεί να δώσει δυνατές μπόρες χιονιού στα ορεινά της Μακεδονίας της Θράκης να προκαλέσουν χιονόστρωσεις μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Παράλληλα ένας αέρινος χείμαρρος με κατεβασιές κρύου αέρα από τη βόρεια βορειοανατολική Ευρώπη από την Παρασκευή θα ρίξει τη θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον προγνώστη από αύριο, Τετάρτη πέφτουν οι άνεμοι και αυτό το ξεροβόρι θα έχουν σαν αποτέλεσμα να είναι πιο μαλακός ο καιρός αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς το βράδυ και νωρίς το πρωί, θα έχει τσουχτερό κρύο και παγετό.

Από την Πέμπτη και μετά αυτό το ξεροβόρι θα έχει σαν αποτέλεσμα κρύο κατά διαστήματα, αλλά όπως σημείωσε Τετάρτη και Πέμπτη, θα υπάρχουν περιοχές με αρκετά μαλακό καιρό.