Ντυμένη με μαύρα ρούχα και κρατώντας μια φωτογραφία της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας εμφανίστηκε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όσοι την είδαν ή παρατήρησαν τα πλάνα της μεταφοράς της στη δικαστική αίθουσα, σημείωσαν ότι ήταν μια προσπάθεια της 34χρονης κατηγορούμενης να προκαλέσει συγκινησιακή φόρτιση στους δικαστές και τους ενόρκους της δίκης.

Όπως σημείωσε ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, θύμισε σε πολλούς την κατηγορούμενη για το κύκλωμα των σατανιστών της Παλλήνης, το 1993, η οποία είχε εμφανιστεί φορώντας σταυρό στο λαιμό της.

«Κλειδί» η κεταμίνη

Την ίδια ώρα, η δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας ξεκίνησε με πρώτο μάρτυρα τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση που είχε το ζευγάρι, επιβεβαιώνοντας τη ρήξη μεταξύ τους.

Όπως τόνισε, ο ίδιος είχε αποφασίσει να διαλύσει το γάμο τους πριν το θάνατο της Ίριδας και προτού νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό στοιχείο στο δικαστήριο θα είναι η κεταμίνη, η οποία έχει διαπιστωθεί από τους ιατροδικαστές ως η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ακόμα τη διαδρομή του φαρμάκου, ωστόσο θεωρούν ότι την χορήγησε στο παιδί η μητέρα του, όσο ήταν μόνη της μαζί του στο δωμάτιο.

Όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου με την κεταμίνη, όπως οι διαφημίσεις για κεταμίνη στο κινητό της 34χρονης κατηγορούμενης, κάτι που σύμφωνα με τις Αρχές, υποδηλώνει κάποια σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Τέλος, οι γιατροί του νοσοκομείου υπογραμμίζουν ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ισοδυναμεί με 8 φιαλίδια από αυτά που υπάρχουν στα βαλιτσάκια ανάνηψης, τα οποία ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους γιατρούς.

Όπως υπογραμμίζουν για να υποστηρίξουν ότι η κεταμίνη δεν δόθηκε από το ιατρικό προσωπικό, στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εντοπίστηκε και ο διαλύτης της κεταμίνης, κάτι που σημαίνει ότι χορηγήθηκε όσο το παιδί βρισκόταν εν ζωή και όχι στην προσπάθεια ανάνηψης.