Για τσουχτερό κρύο προειδοποιεί κυρίως προς το Σαββατοκύριακο ο γνωστός προγνώστης του καιρού, Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου, τα φαινόμενα στη χώρα και το κρύο θα γίνει πιο έντονο προς το Σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα την Κυριακή (5/2) θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία.

Αιτία γι’ αυτό αποτελεί το ξεροβόρι όπως είπε χαρακτηριστικά που έριξε από σήμερα, Τρίτη αρκετά τη θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Έτσι μέχρι το Σαββατοκύριακο το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι το ξεροβόρι, ενώ το Σάββατο ένα βαρομετρικό χαμηλό από τη Βαλκανική Χερσόνησο, μπορεί να δώσει δυνατές μπόρες χιονιού στα ορεινά της Μακεδονίας της Θράκης να προκαλέσουν χιονόστρωσεις μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Παράλληλα ένας αέρινος χείμαρρος με κατεβασιές κρύου αέρα από τη βόρεια βορειοανατολική Ευρώπη από την Παρασκευή θα ρίξει τη θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον προγνώστη από αύριο, Τετάρτη πέφτουν οι άνεμοι και αυτό το ξεροβόρι θα έχουν σαν αποτέλεσμα να είναι πιο μαλακός ο καιρός αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς το βράδυ και νωρίς το πρωί, θα έχει τσουχτερό κρύο και παγετό.

Από την Πέμπτη και μετά αυτό το ξεροβόρι θα έχει σαν αποτέλεσμα κρύο κατά διαστήματα, αλλά όπως σημείωσε Τετάρτη και Πέμπτη, θα υπάρχουν περιοχές με αρκετά μαλακό καιρό.

Ο καιρός ανά ημέρα

Την Τετάρτη θα υπάρξουν κάποια σύννεφα στην περιοχή του Αιγαίου που θα είναι πιο πυκνά στο νοτιότερο κομμάτι της Εύβοιας και στις πολύ πολύ ανατολικές περιοχές του νομού Αττικής, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη, όπου αναμένονται κάποιες μπόρες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει μόνο λιακάδα.

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές σε όλη τη χώρα και δεν αποκλείεται κατά τόπους και στο ορεινό, ημιορεινό κομμάτι να αγγίξουν και τους -7, -8 βαθμούς, ενώ κάτω από το 0 θα επικρατεί και στα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Μάλιστα για πρώτη φορά οι κάτοικοι της νοτιοανατολικής χώρας θα αισθανθούν αρκετό κρύο.

Οι θερμοκρασίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα κυμανθούν κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη θα έχει σχεδόν σε όλη τη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια και στα ορεινά ίσως υπάρξουν κάποιες μπόρες χιονιού, αλλά όχι κάτι έντονο.