Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του όταν το F-4 Φάντομ, κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή στην Ανδραβίδα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμού του 31χρονου κυβερνήτη – Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Ο 29χρονος ήρωας υποσημναγός είχε καταγωγή και από τα Δολιανά Αρκαδίας ενώ τελείωσε το Λύκειο στην Τρίπολη και πέρασε στη Σχολή Ικάρων, κάτι που αποτελούσε παιδικό του όνειρο.

Οι γονείς και τα δύο αδέρφια του 29χρονου πιλότου, δεν μπορούν να πιστέψουν το τραγικό παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στην οικογένειά τους, με τη μητέρα να μην επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Ο πατέρας του 29χρονου, Κώστας Τουρούτσικας, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν στην Ανδραβίδα σημειώνοντας πως ακόμα δεν μπορεί να το χωνέψει.

«Για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πάρα πολύ συνεσταλμένο, πολύ μεθοδικό και δε θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα», είπε αρχικά.

«Αν οδηγούσε μόνος του μπορεί και να ζούσε»

«Δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος. Λέω πως το βλέπω εγώ σαν πατέρας, το παιδί μου ήταν συγκυβερνήτης τη συγκικριμένη μέρα και σκοτώθηκε», είπε ακόμα ο τραγικός πατέρας.

«Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δε βοήθησε τον εαυτό του γιατί ήταν συγκροτημένος πιλότος, δεν έκανε extreme πράγματα. Το ήξερα και από άλλους συναδέλφους του. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε. Η τύχη το έφερε να είναι πίσω, χωρίς να θέλω να μειώσω τις ικανότητες του άλλου παιδιού», συμπλήρωσε.

«Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί ούτε ένα δευτερόλεπτο, να κάνει μια προσπάθεια να σωθεί. Αυτός πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε ντε ντε χρόνο χωρίς καμία βοήθεια. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Μέχρι να πεθάνω δεν θα μπορώ να το χωνέψω. Θα με τυραννάει πάντα αυτό το ερώτημα», είπε ακόμα μην μπορώντας να συγκρατήσει τη θλίψη του.

Το βίντεο όταν πέταξε πάνω από το χωριό του

Μάλιστα ο πατέρας του 29χρονου ήρωα έδωσε στην εκπομπή και ένα βίντεο όταν ο γιος του είχε πετάξει πάνω από το χωριό του στην Αρκαδία το περασμένο καλοκαίρι και τον είχε καμαρώσει νιώθοντας τεράστια υπερήφανα.

«Τον παρακαλούσα πάντα, του έλεγα «Μάριε έλα και μια φορά κοντά στο σπίτι να σε δω. Κάνε έναν ελιγμό να σε δω». Με πήρε μια μέρα στις 8:30 μου είπε 9:05 να είμαι σε ένα σημείο κοντά στο σπίτι και πήγα όπου πέρασαν μαζί με κάποιον άλλον συνάδελφό του», είπε σχολιάζοντας το βίντεο ο, Κώστας Τουρούτσικας

«Ήταν τέτοια η ευχαρίστησή μου, που είπα «Θεέ μου ολοκληρώθηκα», κατέληξε.