Τρομερό ματς στην Τούμπα, με τον Λεβαδειακό να βάζει δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Με τον Ντάντας να πρωταγωνιστεί, οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν της ομάδας του Βέλιτς, φτάνοντας σε δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο εφετινό ελληνικό πρωτάθλημα.

«Βροχή» από γκολ στην Τούμπα, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν θέαμα. Ξανά στην 3η θέση (παρέα με τον Ολυμπιακό) σκαρφάλωσε το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι -που πάλεψαν για το αποτέλεσμα- έμειναν στην 13η θέση με 9 πόντους μετά από 20 αγωνιστικές.

Ο Ντάντας άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη για τον ΠΑΟΚ, με τον Λεβαδειακό να απαντάει γρήγορα από την άσπρη βούλα. Με υπέροχο σουτ, ο Πορτογάλος άσος σημείωσε και το δεύτερο ασπρόμαυρο τέρμα, ενώ ο Κουλιεράκης έγραψε το 3-1 για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Πολλά τα αμυντικά προβλήματα για τους γηπεδούχους, με τον Λεβαδειακό να δημιουργεί αρκετά ρήγματα στα «ασπρόμαυρα» μετόπισθεν. Το έκανε… ντέρμπι στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ, αλλά τελικά πανηγύρισε τη 12η νίκη του στη Super League.

Σόου του Ντάντας

Με τον Τάισον βασικό παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά, με την πρώτη ευκαιρία να καταγράφεται στο δεύτερο λεπτό.

Μετά από γλυκιά σέντρα του Σοάρες από τα δεξιά, ο Ντάντας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν εγκατασταθεί στο αμυντικό τρίτο των φιλοξενούμενων και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα, στο 10ο λεπτό ο Νάρεϊ υποδέχθηκε την κάθετη πάσα του Κάργα και γύρισε προς τον Ντάντας, που με πλασέ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Λεβαδειακού για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ δεν έριξε το ηθικό του Λεβαδειακού, που βρήκε την απάντηση δύο λεπτά αργότερα. Ο Λούα Λούα βρέθηκε απέναντι από τον Κοτάρσκι και τον απέφυγε με τον Κροάτη γκολκίπερ να τον ανατρέπει. Ο Διαμαντόπουλος εξέτασε τη φάση και στο VAR, δείχνοντας την άσπρη βούλα. Ο Μουτίνιο ανέλαβε την εκτέλεση, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Η ομάδα του Βέλιτς αναθάρρησε μετά την ισοφάριση και στο 18′ είχε και δοκάρι! Ο Λούα Λούα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, σημαδεύοντας την εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε και στο 26΄, ο Στογιάνοβιτς μπλόκαρε την προσπάθεια του Κωνσταντέλια. Σιγά-σιγά ο ρυθμός έπεφτε στην Τούμπα, με τις φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να είναι λιγοστές.

Τελικά, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι ασπρόμαυροι ευτύχησαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από σέντρα του Ράφα Σοάρες, ο Βήχος δεν απομάκρυνε καλά και ο Ντάντας εκτέλεσε κατευθείαν με το αριστερό για το 2-1.

Κουλιεράκης και… ντέρμπι

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το ματς. Μάλιστα, στο 50ο λεπτό οι ασπρόμαυροι σπατάλησαν αδιανόητη ευκαιρία. Ο Νάρει βρήκε εκπληκτικά τον ολομόναχο Κωνσταντέλια, αλλά ο νεαρός άσος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Στογιάνοβιτς.

Ενα λεπτό αργότερα, ο Νάρεϊ με υπέροχη ενέργεια, σούταρε άστοχα, ενώ στο 55′ ο Ολιβέιρα δεν βρήκε εστία από δύσκολη γωνία.

Ο ΠΑΟΚ είχε εγκατασταθεί στα καρέ του Λεβαδειακού και στο 61′ ο Κουλιεράκης με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 3-1 στην Τούμπα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι γρήγορα την απάντηση. Στο 66′ ο Τσάπρας έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 3-2.

Από αντεπιθέσεις ο Λεβαδειακός έψαξε την ισοφάριση και στο 78΄ έφτασε μια ανάσα από το 3-3. Ο Τόρο έφυγε στην κόντρα, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Μάλιστα, στο 86′ η ομάδα του Βέλιτς πέταξε στα σκουπίδια άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Γερεβέγεφ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, με το πλασέ του όμως να είναι αρκετά αδύναμο.

Κάπως έτσι, οι ασπρόμαυροι διαχειρίστηκαν τα εναπομείναντα λεπτά, φτάνοντας στο τρίποντο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Kάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Νάρεϊ, Τάισον, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα.

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Βήχος, Τσάπρας, Παναγιώτου, Μεχία, Νταμπό, Μουτίνιο, Λούα Λούα, Νίκας.