Την παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής» με τους διαλόγους ντροπής όπου καταγράφονται αστυνομικοί και ιθύνοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συνδιαλέγονται με μαφιόζους και νονούς της νύχτας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

Η προσπάθεια του κ. Θεοδωρικάκου να πείσει πως δεν γνώριζε για την υπόθεση της Greek Mafia που εστάλη στη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, για να δικαιολογήσει τις αναβαθμίσεις διεφθαρμένων αξιωματικών, είναι τουλάχιστον γελοία.

Η προσπάθειά του όμως να πείσει πως δεν γνώριζε ούτε καν για τα ευρήματα υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με εμπλοκή ανώτατων αξιωματούχων της με τη μαφία επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη και επί δικής του Υπουργίας, δεν είναι απλά γελοία αλλά εξοργιστική.

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι απλά αλλά αμείλικτα:

1. Γνώριζε για παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη, αλλά αρκέστηκε σε αποστρατεία;

2. Πώς μιλά για «κάθαρση» όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους;

3. Γιατί δεν έστειλε την υπόθεση των επίορκων αστυνομικών στον Εισαγγελέα νωρίτερα, αφού τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Βήμα προέρχονται από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ επί των ημερών του;

4. Γιατί δεν απάντησε εάν ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που αναφέρεται στις αποκαλύψεις ότι σχετίζεται με προστασία σε βενζινάδικα, βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου και συμμετείχε στις αποφάσεις για τις προ ημερών κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ;

5. Γιατί δεν απάντησε εάν είναι ο διευθυντής του ένας από τους συνομιλητές των μαφιόζων στο ρεπορτάζ του Βήματος;

6. Γιατί δεν απάντησε εάν υπάρχουν καταγγελίες για τον αξιωματικό που προτείνει για επικεφαλής στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ;

Περιμένουμε μαζί με τις απαντήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο και την παραίτησή του.​

Υπενθυμίζεται ότι το Βήμα της Κυριακής αποκάλυψε τους διαλόγους μαφιόζων με τους αστυνομικούς:

2/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας».

ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – «ΜΕΣΑΖΩΝ»: «Πάμε στη γνωστή ταβέρνα. Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου…».
Ακολουθούν υποδείξεις του πρώην αστυνομικού στον στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. για μεταθέσεις ημετέρων αστυνομικών σε αστυνομικές υπηρεσίες και ανάμεσα σε αυτές στη Μύκονο

28/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο ΑΤ Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση».

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: «Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα».

29/3/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Αρχηγέ μου, έχω αδελφικό μου φίλο βενζινοπώλη».

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: «Ο,τι γουστάρεις άμεσα».

21/12/2018

ΜΕΛΟΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ: «Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;».

ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΕΛ.ΑΣ.: «Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα».

24/5/2022

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Καλημέρα».

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: «Κύριε Γ. καλημέρα. Θέλω δύο ημέρες για το άτομο για να κάνει ένας δικός μου ραντεβού, να στείλουμε (σ.σ.: σε υπηρεσία ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων) υπαστυνόμο μικρό να μην το καταλάβουν. Επίσης για τον άλλο, για Οικονομική Αστυνομία μου είπε ότι σύντομα θα το περάσει από Οικονομική μόνος του τις επόμενες ημέρες. Οπότε με δύο άτομα εκεί και ένα θα δώσετε και ένα που θα πάει μόνος του, ό,τι και να αλλάξει, θα είστε πολύ καλά».

25/5/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: «Καλησπέρα κύριε Γ.».

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωπο (σ.σ.: αστυνομικό για να προωθηθεί σε ελεγκτική θέση) και πέρασε! Μπήκε! Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Εκεί τέλος οπότε έχουμε
και εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο (σ.σ.: Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ασχολείται επίσης με υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων) δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών (σ.σ.: ασχολείται με τους νονούς της νύχτας) να είμαστε κομπλέ».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το διάστημα των συνομιλιών φέρεται να τηλεφωνούν αξιωματικοί που υπηρετούν κοντά σε πολιτικά πρόσωπα και να ζητούν μεταθέσεις που μνημονεύονται στις συνομιλίες.

3/6/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:«Καλημέρα».

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο, στο Εκβιαστών (σ.σ.: έχουν βάλει δικούς τους) να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία».

10/6/2022

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: «Καλησπέρα. Τι κάνεις;».

ΝΟΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: «Ο μεγάλος με τον Οικονόμου (σ.σ.: εννοεί τον υφυπουργό Προστασίας του
Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου) δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδωρ τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα! Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά!».