«Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, που εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Απριλίου».  Ο υπουργός Εσωτερικών κατά την παρουσία του στην κοπή της πίτας κομματικής οργάνωσης στην Αχαΐα, έκανε τη δήλωση αυτή στην εφημερίδα «Πατρίς».

Ο κ. Βορίδης, επεσήμανε ότι ο μοναδικός υπεύθυνος, για να πάρει την τελική απόφαση για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών είναι ο Πρωθυπουργός. Ωστόσο, όπως είπε, αν τελικά ά οι εκλογές γίνουν στις 2 ή στις 9 Απριλίου, θα έχουμε την διάλυση της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Ο κ. υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει στην διακυβέρνηση της χώρας, μετά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των δεύτερων εκλογών.

Ακόμη τόνισε ότι παρότι είναι πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη και πάλι ως κυβέρνηση, αν ο λαός αποφασίσει ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία στην διακυβέρνηση της χώρας, θα γίνει κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτό, με το κόμμα ή τα κόμματα φυσικά τα οποία θα έχουν τα ίδια οράματα και τους ίδιους στόχους με τη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Για το πότε θα έχουμε εκλογές, το έχει απαντήσει ο πρωθυπουργός. Θα είναι τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Επομένως αυτός είναι ο χρόνος. Απλώς για να γίνουν Απρίλιο ή Μάιο, όλοι καταλαβαίνουμε ότι η διάλυση του κοινοβουλίου θα γίνει νωρίτερα. Άρα αν κανείς σκεφτεί ότι οι ημερομηνίες του Απριλίου είναι οι δύο που συζητάμε όλοι, η 2η και η 9η Απριλίου, διότι μετά είναι το Πάσχα και θα πάμε πιο πίσω, αν ο πρωθυπουργός πάει σε αυτές τις ημερομηνίες, θα πρέπει κανείς να περιμένει τη διάλυση του κοινοβουλίου στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Άρα ο χρονικός ορίζοντας είναι περίπου αυτός, αλλά ο πρωθυπουργός έχει αφήσει ένα περιθώριο να το σκεφτεί και ίσως να μετακινήσει τις πρώτες εκλογές λίγο αργότερα, δηλαδή προς τα τέλη Απριλίου», είπε ο κ. Βορίδης.