Άγρια, ξαφνική κόντρα, σε υψηλούς τόνους ξέσπασε ανάμεσα στους εκπροσώπους Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠαΣοΚ. Αφορμή στάθηκαν οι υπαινιγμοί, κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, που άφησε η Πόπη Τσαπανίδου,  μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως προϊόν εκβιασμού;

Η κυρία Τσαπανίδου άφησε να εννοηθεί ότι μια πιθανή μελλοντική συνεργασία της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, μπορεί να μην αποτελεί προϊόν, προγραμματικής συμφωνίας αλλά εκβιασμού.

Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεργαστεί τελικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αυτό θα μπορούσε να είναι προϊόν εκβιασμού, από τις υποκλοπές. «Δεν θα μπορούσε; Εσείς το αποκλείετε; Είστε σίγουρος;» διερωτήθηκε με νόημα η κυρία Τσαπανίδου.

Άρα μια κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουμε αν ήταν προϊόν εκβιασμού αυτή η σύγκληση ή αν ήταν ουσιαστική σύγκληση. Όταν παρακολουθούνται άνθρωποι, τότε το αποτέλεσμα μιας πιθανής συνεργασίας στο μέλλον είναι αποτέλεσμα ουσιαστικό ή …», είπε αρχικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάντζος. Η Τσαπανίδου πολύ γρήγορα έγινε Πολάκης

Λίγο αργότερα,  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Μάντζος, πέρασε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας «ψεκασμένα σενάρια και συνωμοσιολογία» όσα είπε η κ. Τσαπανίδου περί εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη. «Είναι άλλοι αυτοί που εκβιάζονται», είπε.

«Προσδοκούσαμε ότι η κ. Τσαπανίδου θα έφερνε άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυσάρεστο ότι διαψευδόμαστε τόσο γρήγορα. Βεβαίως, δεν εκπλήσσομαι προσωπικά. Εκπλήσσομαι ίσως από την ταχύτητα με την οποία η κ. Τσαπανίδου μπήκε στο ρόλο και υιοθέτησε τις πρακτικές του κ. Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναδειχθεί δικαιωματικά πρωταθλητές σε «ψεκασμένα» σενάρια και συνωμοσιολογία» ανέφερε ο κ. Μάντζος

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σε περίπτωση που τα ποσοστά της πρώτης Κυριακής βγαίνουν για να σχηματιστεί κυβέρνηση είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε:

«Θα σεβαστούμε την ισχυρή εντολή αναγνώρισης της πολιτικής μας ταυτότητας. Ποια είναι η πολιτική μας ταυτότητα;  Εμείς εκβιαζόμαστε. Είναι αυτοί που εκβιάζονται από τον πρώην κολλητό τους και συνεργάτη τους τον κύριο Καλογρίτσα. Είναι ο κ. Μητσοτάκης που εκβιάζεται από τα ρυπαρά δίκτυα και ο κ. Τσίπρας που εκβιάζεται από τον κ. Καλογρίτσα. Και μιας και μιλάμε για ονόματα, ας θυμηθεί η κ. Τσαπανίδου, πότε ήρθαν οι επιχειρηματίες που ακόμη και σήμερα διακινούν το Predator στην Ελλάδα; Με ποια Κυβέρνηση έκαναν τις πρώτες τους συμβάσεις οι κύριοι Λαβράνος και Μπίτζιο; Μήπως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Είναι αυτοί οι επιχειρηματίες που ο ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία τους χρησιμοποίησε, τους προστάτεψε, τους έδωσε και την άδεια να εξαγάγουν το Predator σε ανελεύθερα καθεστώτα. Αυτή είναι η αμείλικτη αλήθεια».