Η Ιταλία και η Γαλλία έκαναν γνωστό ότι παρήγγειλαν 700 πυραύλους Aster- 30, για το σύστημα αεράμυνας Samp-Τ, με το οποίο πρόκειται να προμηθεύσουν την Ουκρανία.

Η απόφαση ελήφθη κατά την συνάντηση του Ιταλού υπουργού Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο, με τον Γάλλο ομόλογό του Σεπαστιάν Λεκορνού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Ρώμη.

Ο ιταλικός και ο γαλλικός Τύπος αναφέρουν ότι η παραγγελία αυτή θα χρησιμεύσει για την ενίσχυση των αποθεμάτων, από την στιγμή που οι δυο χώρες ετοιμάζονται να παραδώσουν ένα σύστημα αεράμυνας Samp-Τ, στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Πύραυλοι υπερπροηγμένης τεχνολογίας

Η γαλλική εφημερίδα L’ Opinion γράφει ότι οι συγκεκριμένοι πύραυλοι «διαθέτουν υπερπροηγμένη τεχνολογία, από τις καλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Και τονίζει πως η συνέχιση της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία και το νέο πακέτο βοήθειας ήταν ψηλά στην ατζέντα των υπουργών Άμυνας Γαλλίας και Ιταλίας, καθώς και «δράσεις για την ενίσχυση της πολεμικής οικονομίας».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τον συντονισμό μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και την ασφάλεια στην Αφρική και τη Μεσόγειο.