Η κίνηση του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσουν την κυβέρνηση διά της επιστολικής οδού ή, ακριβέστερα, να καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απασχόλησε ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου.
Πρωτίστως επειδή το αποτέλεσμα μετράει. Η απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, μάλιστα, δεν αποτέλεσε ούτε κεντρικό θέμα σχολιασμού στα γαλάζια γραφεία.
Εκεί περισσότερο στάθηκαν στην τοποθέτηση των Κωστή Χατζηδάκη, αφού η δική του στάση – ως αποδεδειγμένος πλέον στόχος υποκλοπών από την ΕΥΠ – αποτελούσε σχεδόν για όλους έναν οδηγό. Η «γραμμή» του υπουργού Εργασίας («Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει προσωπικά καμία σχέση με αυτή την υπόθεση») θα ακολουθηθεί στο εξής από τους περισσότερους βουλευτές της ΝΔ.
Αρκετοί, ωστόσο, έχουν σταθεί σε ένα άλλο σημείο αυτής της τοποθέτησης που θα μπορούσε να αποτελέσει νέα αφετηρία κινήσεων από κυβερνητικής πλευράς.
«Ο Πρωθυπουργός αντέδρασε αμέσως και είχαμε αμέσως απομακρύνσεις. Ορισμένοι πράκτορες 000 ή κάποιοι Κλουζό αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους σε βάρος μου» είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «όλοι αυτοί οι Κλουζό άφησαν να διαρρεύσουν τα αποτελέσματα των ανήθικων δραστηριοτήτων τους σε εχθρικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης…».
Πρόκειται για τη λεπτομέρεια μέσα από την τριήμερη συζήτηση που στους διαδρόμους της Βουλής άνοιξε άλλες συζητήσεις…