Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο πολιτικό σκηνικό μετά μετά την έκθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, η οποία εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στην οποία παραθέτει τα ευρήματα που προέκυψαν μετά τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, μετά το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό καθοδηγητή εγκληματικού δικτύου και σήμερα αναμένεται η παρέμβασή του στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Προανήγγειλε αποκαλύψεις

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτή η δημοκρατική εκτροπή, όπως τη χαρακτήρισε, σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών. «Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί» και προανήγγειλε αποκαλύψεις: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή».

Αντιδράσεις κομμάτων

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό στα «αμείλικτα», όπως τα χαρακτηρίζει, ερωτήματα που προέκυψαν στο θέμα των υποκλοπών μετά και από την επιστολή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, ζήτησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με δήλωσή του, ο κ. Ανδρουλάκης, αφού ανέφερε πως έγινε αποδέκτης επιστολής από τον κ. Ράμμο, με την οποία τον ενημερώνει για τα αποτελέσματα της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απαγορεύει ως σήμερα τη νόμιμη ενημέρωση της Βουλής και κατ’ επέκταση ολόκληρου του ελληνικού λαού».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «είναι οι ίδιοι βουλευτές, που ενώ με προέτρεπαν επί μήνες σε μια παράνομη διαδικασία ενημέρωσης ‘στο αφτί’, σήμερα εμποδίζουν τον ελληνικό λαό να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια».

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να κρύβονται», τονίζει στη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας επίσης την σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής.

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με σφραγισμένους φακέλους, κατ’ ιδίαν απαντήσεις και ιδιωτικές συναντήσεις» επισημαίνει η Ελληνική Λύση.

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25, ζήτησε επίσημα από την ΑΔΑΕ την ενημέρωση, που βάσει νόμου υποχρεούται να κάνει.