Kαι ξαφνικά το Παρίσι… πήρε φωτιά! Το fashion show του εμβληματικού – και αριστοκρατικού – οίκου (κάποτε ήταν επικεφαλής η θεία της διάσημης ηθοποιού Μαρίζας Μπέρεσνοου, η περίφημη Ελσα Σκιαπαρέλι) έκανε άνω-κάτω την Πόλη του Φωτός και την Εβδομάδα Haute Couture η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Η Εβδομάδα Haute Couture ξεκίνησε (φιλοξενήσαμε ρεπορτάζ στο Blue Diary της Δευτέρας) με τον ιστορικό οίκο Schiaparelli να ανεβάζει στο catwalk super models τα οποία φορούσαν κολλητά, υπέρκομψα φορέματα. Με μία… μεγάλη διαφορά, ένα στοιχείο το οποίο προκάλεσε τεράστιο θόρυβο όχι μόνον στον χώρο της μόδας αλλά και σε ακτιβιστές, οργανώσεις προστασίας των ζώων κ.λπ.

Τη μεγαλύτερη αναταραχή προκάλεσε ένα μέλος της οικογένειας Καρντάσιαν, η Κάιλι Τζένερ, η οποία φόρεσε μαύρο φόρεμα που είχε πάνω του το τεράστιο κεφάλι ενός λιονταριού. Προηγουμένως είχαν φορέσει ανάλογα φορέματα στην πασαρέλα τα top models Ναόμι Κάμπελ, Ιρίνα Σάικ, Σάρλομ Χάρλοου κ.ά. Χαμός στον διεθνή Τύπο, πολλές οι αντιδράσεις με την απόφαση του οίκου να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Απαντήσεις και παιδικά παιχνίδια…

Οι ιθύνοντες του brand αντέδρασαν στις κατηγορίες λέγοντας ότι είχαν προειδοποιήσει για το ύφος του show. Τα ζώα άλλωστε είναι ψεύτικα! Για την κατασκευή τους μάλιστα χρησιμοποιήθηκε οικολογική γούνα. Μήπως άλλωστε, όπως είπε κάποιος γνωστός κύριος του fashion world, τα παιδάκια δεν παίζουν με μικρά λιονταράκια-παιχνίδια; Οι αντιδράσεις συνεχίζονται, το Παρίσι βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, ο οίκος Schiaparelli έστω και μέσω μιας δύσκολης κατάστασης με εκατοντάδες αντιδράσεις είχε τεράστια διαφήμιση, για ένα brand που επέστρεψε στην αγορά έπειτα από χρόνια. Τα Haute Couture fashion shows συνεχίζονται πάντως με τους κλασικούς οίκους Dior, Chanel να συγκεντρώνουν στις πρώτες θέσεις διεθνείς προσωπικότητες. Τα flash έκλεψαν όμως και άλλα brands με τις στυλιστικές προτάσεις τους στην πασαρέλα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ