Υπάρχουν στιγμές που μπορεί κάποια μηνύματα (e- mails τα λένε στα κόμματα) άθελά τους να προδώσουν σημαντικά γεγονότα. Ένα τέτοιο e-mail στάλθηκε από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας προς όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Ήταν ένα «εσωτερικό» μήνυμα που δεν δημοσιοποιήθηκε. Τι έλεγε αυτό το e-mail; Αφού σημείωνε πως «οι εκλογές που ακολουθούν τους επόμενους μήνες είναι οι πιο κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας όχι μόνον για τα επόμενα χρόνια, αλλά για τις επόμενες δεκαετίες και τις επόμενες γενιές…», ζητούσε από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής εκλογικούς αντιπροσώπους σε κάθε εκλογικό τμήμα σε όλη την επικράτεια. Με δυο λόγια όταν λέμε «ζητούσε», εννοεί ότι τους «ζητεί αμέσως».

Η απορία όσων έλαβαν αυτό το εσωτερικής λήψης e-mail ήταν μία και μοναδική: Γιατί άραγε μας ζητούν από τώρα, στις 21 Ιανουαρίου, τη στιγμή που η επίσημη εκδοχή είναι ότι οι εκλογές, θα γίνουν τους επόμενους… μήνες;

Οι πάντες γνώριζαν ότι εκλογικοί αντιπρόσωποι ζητούνται να βρεθούν λίγο πριν αρχίσει επισήμως η προεκλογική περίοδος. Για παράδειγμα στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου του 2019 ζητήθηκαν εκλογικοί αντιπρόσωποι στις αρχές Μαΐου.