Οι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται νωρίς το πρωί της Δευτέρας 23/01 στη Δυτική Ελλάδα, αναμένεται να συνεχιστούν, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr.

Βροχές θα εκδηλωθούν επίσης στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και ενδεχομένως σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές να εκδηλωθούν λασποβροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, με ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 1200 μέτρα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1500 μέτρα στα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός (βροχές/χιόνια) έως το τέλος της ημέρας και σημειώνονται οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων.

Δείτε τον σχετικό χάρτη του Meteo

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας