Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντησή του με συνταξιούχους στο Αιγάλεω εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Έμπρακτος σεβασμός

Ο κ. Οικονόμου καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ασέβεια και εξαπάτηση των συνταξιούχων με το νόμο Κατρούγκαλου ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια για να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους.

«Η κυβέρνησή μας, αντίθετα, πέτυχε την εκκαθάριση των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, τη γρήγορη πλήρη απόδοσή τους και ήδη περνάμε στο στάδιο αύξησης των συντάξεων. Αυτό είναι έμπρακτος σεβασμός και αναγνώριση προς τον συνταξιούχο» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου για την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους συνταξιούχους έχει ως εξής:

Ασέβεια και εξαπάτηση

«Ασέβεια και εξαπάτηση των συνταξιούχων ήταν ο νόμος Κατρούγκαλου, που πετσόκοψε τις συντάξεις, και οι τεράστιες καθυστερήσεις στην εκκαθάριση και απόδοση των συντάξεων. Η Κυβέρνησή μας, αντίθετα, πέτυχε την εκκαθάριση των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, τη γρήγορη πλήρη απόδοσή τους και ήδη περνάμε στο στάδιο αύξησης των συντάξεων.

»Αυτό είναι έμπρακτος σεβασμός και αναγνώριση προς τον συνταξιούχο. Ο κ. Τσίπρας, με την τακτική να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους. Υπερτιμώντας τον εαυτό του υποτιμά τους πολίτες».