Μεγάλο κοίτασμα χρυσού στην ανατολική Σερβία ανακοίνωσε η Σέρβα υπουργός Ενέργειας και Εξόρυξης Ντουμπράβκα Ντέντοβιτς Νέγκρε, τονίζοντας ότι η ανακάλυψη του κοιτάσματος θα μπορούσε να έχει μεγάλη σημασία για την οικονομία της χώρας.

Καναδική εταιρεία εξόρυξης

«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δοκιμών έδειξαν ότι είναι δυνατή η εξόρυξη χρυσού υψηλής καθαρότητας από το κοίτασμα», είπε υπουργός Ενέργειας και Εξόρυξης της Σερβίας.

Σημειώνεται ότι η ανακάλυψη έγινε από την καναδική διεθνή εταιρεία εξόρυξης χρυσού Dundee Precious Metals, η οποία δραστηριοποιείται στη Σερβία. Η εταιρεία είπε ότι ανακάλυψε ένα κοίτασμα υψηλής ποιότητας στην ανατολική Σερβία και αναμένει «εξαιρετικά αποτελέσματα» από τις πρόσφατες γεωτρήσεις.

Έχει αυξήσει σημαντικά τα αποθέματα χρυσού

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι η χώρα του έχει αυξήσει σημαντικά τα αποθέματα χρυσού τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, τα αποθέματα 38,1 τόνων χρυσού της Σερβίας την καθιστούν την κορυφαία οικονομία των Βαλκανίων από άποψη αποθεμάτων χρυσού και την 54η στον κόσμο.