Συγκεκριμένα, ο «ψευτογιατρός» ήταν φυσικοθεραπευτής, ωστόσο παρουσιαζόταν στα θύματά του ως φυσίατρος και μαζί με τον Γερμανό συνεργό του, 72 ετών, έπειθαν τους ασθενείς να ακολουθήσουν τη δική τους… πρωτοποριακή θεραπεία.

Η δράση του «ψευτογιατρού» ξεκίνησε από το 2009, ωστόσο οι Αρχές ερευνούν περιστατικά και καταγγελίες που έρχονται από το 2002. Τα θύματά του προέρχονταν από διάφορα μέρη της χώρας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Χίο.

«Υπήρχαν περιστατικά πολλά χρόνια πριν. Απλούστατα, σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει βαθμός δυσκολίας για να μιλήσει ο κόσμος. Έχουμε πολλά θύματα και πολλές καταγγελίες, ίσως αυτή η υπόθεση να ξεπεράσει κι εκείνη του Dr Kontos», δήλωσε στο MEGA ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος εκτίμησε ότι ίσως και να υπάρχουν περισσότεροι συνεργοί.

Τα θύματά τους ήταν κυρίως άτομα που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Συγκεκριμένα, ο «ψευτογιατρός» και ο Γερμανός συνεργός του έπειθαν τους ασθενείς να σταματήσουν την αγωγή που τους είχαν δώσει οι γιατροί και να ακολουθήσουν τη δική τους μέθοδο.

Η «θεραπεία» που πρότειναν στα θύματά τους βασιζόταν σε δικά τους «θαυματουργά» φιαλίδια και ενέσεις, τα οποία κοστολογούσαν ακριβά. Ένα φιαλίδιο κόστιζε από 100 έως 300 ευρώ, ενώ οι ενέσεις έφταναν έως και 25.000 ευρώ τη δόση.

Ο «ψευτογιατρός» και ο συνεργός του είναι αντιμέτωποι με ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση. Μέχρι στιγμής ο «ψευτογιατρός» δεν έχει συλληφθεί, ωστόσο οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη του και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συλληφθεί σήμερα.