Ηχηρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις στέλνει εκ νέου η Αθήνα δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Οι θέσεις της είναι πασίγνωστες, σταθερές, ξεκάθαρες και απόλυτα ισχυρές. Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε εκ νέου την Αθήνα και επιτέθηκε στον Κυριάκος Μητσοτάκη μιλώντας για «γιουρούσι των τρελών Τούρκων» έτοιμο να έρθει στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, αφού υποστήριξε πως στην Ελλάδα φοβήθηκαν τον πύραυλο Tayfun, τόνισε πως «εμείς δεν έχουμε τέτοιο μέλημα να χτυπήσουμε την Αθήνα,  αρκεί εσείς να είστε έξυπνοι».

Ο κ. Ερντογάν, όμως, αμέσως μετά δήλωσε ότι «εάν εσείς στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, εμείς θα καθόμαστε με δεμένα τα χέρια; Κοίτα Μητσοτάκη, πάλι μιλάς δεξιά και αριστερά. Να ξέρεις καλά το εξής: εάν προσπαθήσεις να κάνεις κάποιο λάθος, να ξέρεις ότι οι τρελοί Τούρκοι θα κάνουν γιουρούσι. Αλλά αν μείνεις έξυπνος και φρόνιμος, δεν έχουμε δουλειά μαζί σου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ