Εκοψε, όπως κάνει χρόνο, την βασιλόπιτα ο Πρόεδρος της Βουλής για τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Φλουρί δεν είχε όμως δώρο για τον τυχερό που προέκυψε από κλήρωση όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ο Πρόεδρος έδωσε σε όλους ένα κουτί με προϊόντα από την εκλογική του περιφέρεια. Τυρί καπνιστό μετσοβόνε, ξινό τραχανά, ένα βαζάκι μαρμελάδα, ένα βαζάκι εξαιρετικό μέλι (μαζί με ειδικό κουταλάκι «για να μην βάζει κανείς το δάκτυλο στο μέλι»- όπως είπε χαριτολογώντας), ηπειρώτικο τσίπουρο (Κατώγι Αβέρωφ) και δύο… σκίουρους. Τον «τυχερό σκίουρο» (άσπρο κρασί Κατώγι Αβέρωφ) και τον «υπερήφανο σκίουρο» (ροζέ, από Κατώγι Αβέρωφ και αυτό).

Βλέπετε ο Πρόεδρος της Βουλής κατάγεται από τα Γιάννενα και όλα τα προϊόντα προέρχονται από την εκλογική του περιφέρεια. Η βασιλόπιτα ήταν από γνωστό ζαχαροπλαστείο στην Κηφισιά (όπου παλαιότερα είχε εκλεγεί δήμαρχος).

Έπιασε κουβέντα με τους δημοσιογράφους με θέμα τι άλλο τον… Ράμμο. Είπε πως θα πρέπει να τον καλέσει η αρμόδια επιτροπή, με ψήφους των 2/5 των μελών της και όχι να ζητήσει να έρθει μόνος του. Έστω κι εάν έχει πρόθεση να ενημερώσει για κάτι σοβαρό. «Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι, υπάρχει θεσμική διαδικασία», είπε συγκεκριμένα.