Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ συναντήθηκε χθες Τετάρτη στο γραφείο του, στην έδρα της Γενικής Διοίκησης στη Βεγγάζη, με τον επιτετραμμένο των ΗΠΑ στη Λιβύη Λέσλι Ορντμαν και τον αναπληρωτή διοικητή των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Αφρική, αντιπτέραρχο Τζον Λαμοντάν (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Επανένωση του λιβυκού στρατού

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο συντονισμός ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορίας, και η σημασία της επανένωσης του λιβυκού στρατού υπό μια δημοκρατικά εκλεγμένη πολιτική ηγεσία, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης, το γραφείο του Χαλίφα Χαφτάρ επιβεβαίωσε τη συνάντηση χωρίς ν’ αναφέρει περαιτέρω πληροφορίες.

Και με Σάλεχ

Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στη Λιβύη επισκέπτεται τη Βεγγάζη, όπου την Τρίτη συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ.

Σύμφωνα πάντα με την αμερικανική πρεσβεία, κατά τη συνάντηση τονίστηκε η «σημασία της οικοδόμησης ενότητας και της γεφύρωσης των διαφορών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λιβυκού λαού, συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης του πολυαναμενόμενου αιτήματός του να επιλέξει τους ηγέτες του».

Οπως σημειώνει το libyaobserver.ly, οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς στην Τρίπολη, όπου συζήτησε με τον προσωρινό πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, και στη Βεγγάζη, όπου συναντήθηκε με τον Χαφτάρ, αν και το γραφείο ενημέρωσης του λίβυου στρατάρχη δεν δημοσίευσε ποτέ νέα σχετικά με την επίσκεψη.