Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στην υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο στην περιοχή Χαριλάου, με τα κίνητρα της επίθεσης να είναι οπαδικά.

Στο εδώλιο οι 12 για τη δολοφονία του Αλκη

Οι δώδεκα νεαροί που εμπλέκονται στην υπόθεση, θα οδηγηθούν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Άλκη καθώς και τον τραυματισμό δύο φίλων του.

Η δίκη πρόκειται να διεξαχθεί στην κεντρική αίθουσα των δικαστηρίων, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δώδεκα κατηγορούμενοι και περισσότεροι από 20 συνήγοροι υπεράσπισης θα βρεθούν στο δικαστήριο, ενώ οι μάρτυρες κατηγορίας είναι 26 και οι μάρτυρες υπεράσπισης πάνω από 15.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστή, το οποίο θα παίξει σημαίνοντα ρόλο στην εκδίκαση της υπόθεσης ο θάνατος του Άλκη προήλθε από συνδυασμό τραυμάτων, από μαχαίρια στα πόδια και από χτυπήματα στο κεφάλι.

«Ζητήσαμε να χαρακτηριστούν ως εγκληματική οργάνωση»

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για μια εμβληματική δίκη.

«Από τη μία μεριά θες να τηρήσεις αυτό που λέει ο νόμος και από την άλλη πλευρά όταν βλέπεις τις φωτογραφίες του παιδιού και διαβάζεις και τις απολογίες των κατηγορουμένων, έρχεσαι σε μια πολύ δύσκολη θέση από τη μια μεριά να σεβαστείς το τεκμήριο της αθωότητας και από την άλλη να βγάλεις αυτό που θέλει να πει η ψυχή σου».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, «δεν έχει ασκηθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος των 12 κατηγορούμενων και των υπολοίπων που ήταν σε αυτήν τη λέσχη φίλων του ΠΑΟΚ, αλλά είναι ασύνηθες να ξεκινήσουν 12 άνθρωποι όταν αποφάσισαν να κάνουν αυτήν την καταδρομική επιχείρηση».

«Ζητήσαμε επιμόνως να χαρακτηριστούν ως εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο δεν ασκήθηκε αυτή η ποινική δίωξη. Εδώ υπάρχει και μια άλλη ατυχής επιλογή της εισαγγελίας.

Όταν συνελήφθη ο πρώτος και διαπιστώθηκε ποιας λέσχης είναι μέλη αυτοί που έκαναν το έγκλημα, η αστυνομία έκανε μια έφοδο και βρήκε πάρα πολλά όπλα. Συνέλαβαν τον πρώτο, τον οδήγησαν με την αυτόφωρη διαδικασία και του κατέκδωσαν ότι ο ιδιοκτήτης όλων αυτών των όπλων δεν ήταν τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης αλλά ήταν μόνο ένα άτομο. Πολύ έξυπνα μετά οι δικηγόροι του άφησαν τη διαδικασία να εξελιχθεί (…). Έδωσε το δικαίωμα στον δράστη που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, να γλυτώσει τους άλλους δράστες από δύο κακουργήματα και αυτός δικάστηκε σε βαθμό πλημμελήματος».