Υπέρ της σχολικής στολής τάχθηκε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, σε σημερινή συνέντευξή της.

Το θέμα της σχολικής στολής έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Γαλλία, ακόμα και στο προεδρικό στρατόπεδο.

«Φόρεσα τη στολή ως μαθήτρια: 15 ετών, μπλε σκούρα φούστα, μπλε σκούρο πουλόβερ. Και πήγε καλά. Αυτό εξαλείφει τις διαφορές, κερδίζεις χρόνο – είναι χρονοβόρο να επιλέγεις πώς θα ντυθείς το πρωί, και χρήμα – σε σχέση με τα επώνυμα ρούχα», σημείωσε η σύζυγος του Εμ. Μακρόν όταν ρωτήθηκε από επτά αναγνώστες της εφημερίδας Le Parisien.

«Είμαι, λοιπόν, υπέρ της στολής στο σχολείο, αλλά μια απλή στολή και όχι μελαγχολική» συμπλήρωσε η ίδια.

Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, Αναγέννηση, συγκρότησε ομάδα εργασίας στην Εθνοσυνέλευση για το θέμα αυτό που διχάζει τους Γάλλους. Ωστόσο, από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Παπ Νταγιέ επεσήμανε την προηγούμενη εβδομάδα: «να επιβληθεί στολή στους μαθητές, (λέω) όχι».

Μια πρόταση νόμου του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός για να καταστήσει υποχρεωτική τη στολή στα δημόσια σχολεία απορρίφθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου σε επιτροπή στη Συνέλευση, παρά την υποστήριξη της δεξιάς. Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Πέμπτη.

Στη μακρά αυτή συζήτηση, η Μπριζίτ Μακρόν ζητεί επίσης να υπάρξει ταχύτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα της παρενόχλησης, από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση, και να γίνει «προτεραιότητα». Δηλώνει επίσης ότι είναι υπέρ της επέκτασης στο λύκειο του κανόνα κατά των κινητών τηλεφώνων που ισχύει στο γυμνάσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ