Η παρέμβαση των δεκαέξι συνταγματολόγων αποτελεί ένα «ηχηρό καμπανάκι για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου στη χώρα», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών και τον πολιτικό θόρυβο που έχει προκληθεί από την γνωμοδότηση Ντογιάκου.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ για Ντογιάκο: Eμποδίζει την έρευνα της ΑΔΑΕ

Πρόκειται για μια έκκληση, σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη για την παρέμβαση των συνταγματολόγων, «που παραθέτει αυστηρά και αδιάσειστα επιστημονικά επιχειρήματα, υπερβαίνει την κομματική συζήτηση και αποτελεί σαφέστατη μομφή προς όσους επιχειρούν να αποψιλώσουν τις ανεξάρτητες αρχές από τις συνταγματικές τους αρμοδιότητες, υπηρετώντας ένα σχέδιο κατάληψης όλων των ‘αρμών της εξουσίας’».

«Προδήλως αντισυνταγματικά»

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως, «έχοντας συνείδηση των ευθυνών, που απορρέουν από το γεγονός ότι αποτελεί συνεχιστή και θεματοφύλακα των δημοκρατικών παραδόσεων του λαού και του τόπου, δεν πρόκειται να ανεχθεί την παραμικρή υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και των κατακτήσεων του κράτους δικαίου».

Και καταλήγει: «Ας μείνει επιτέλους κάτι όρθιο από την επέλαση του επιτελικού κράτους και της συμμαχίας των προθύμων, που με τις ευλογίες του πρωθυπουργού λειτουργούν πλέον προδήλως αντισυνταγματικά».