Την Εύη Μάζη τη γνωρίσαμε ως μουσικό και τραγουδίστρια στο πλευρό δημοφιλών καλλιτεχνών. Σήμερα,  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, θα δώσει βαρύτητα στη δεύτερη ιδιότητά της με μια συναυλία στο Half Note Jazz Club στην οποία θα τη συνοδεύσουν ο Δήμος Βουγιούκας στο ακορντεόν, ο Δημήτρης Κουφογιώργος στην κιθάρα και ο Κώστας Αρσένης στο κοντραμπάσο.

Τι θα ακούσουμε στη συναυλία σας στο Half Note;

Στη συναυλία στο Half Note θα παίξουμε τραγούδια και μουσικές που έχουν καθορίσει την καλλιτεχνική μου αναζήτηση και πορεία. Στο πρόγραμμα υπάρχουν από τραγούδια του μεσοπολέμου και ελληνικές μπαλάντες, μέχρι ethnic μουσικές, αργεντίνικα τάνγκο, ρεμπέτικα τραγούδια, ορχηστρικές μελωδίες, κινηματογραφική μουσική και αλλά πολλά. Ετερόκλητες μουσικές που θεωρώ όμως πως είναι πολύ ταιριαστές! Είμαι τυχερή που όλο αυτό το πρόγραμμα το στήσαμε παρέα με τρεις καταπληκτικούς μουσικούς τον Δήμο Βουγιούκα, τον Δημήτρη Κουφογιώργο και τον Κώστα Αρσένη.

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τη Βιολέτα Ικαρη η οποία θα είναι special guest σας;

Την Βιολέτα την γνώρισα μέσα από την συνεργασία μας με τον Διονύση Σαββόπουλο το 2018. Την θεωρώ πολύ ιδιαίτερη τραγουδίστρια και με τιμά ιδιαίτερα που θα συμπράξουμε για άλλη μια φορά! Έχει κάτι γήινο αλλά και αέρινο μαζί που με συναρπάζει και θεωρώ πως ταιριάζει πολύ σε αυτο το πρόγραμμα.

Τι μουσικό απολογισμό κάνετε για τη χρονιά που πέρασε; Τι ελπίζετε οτι θα φέρει το 2023 γενικότερα μιλώντας;

Θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια διανύουμε μια περίοδο βαθιάς κρίσης στη μουσική αλλά και στην τέχνη γενικότερα. Ο κορωνοϊός έκανε πολύ κακό στον κλάδο μας, αλλά νομίζω πως ο καθένας από μας κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει και να επικοινωνήσει μέσα από την τέχνη του. Την τελευταία χρόνια φάνηκε ευτυχώς πως το τοπίο αλλάζει σιγά σιγά και οι συνθήκες για δημιουργία βελτιώνονται, αν και το πλαίσιο που ζουν και δουλεύουν οι καλλιτέχνες στη χώρα μας, δεν είναι δυστυχώς ευνοϊκό. Ελπίζω πως το 2023 θα απαλλαχτούμε επιτέλους από τη φοβία του κορωνοϊού και θα καταφέρουμε να είμαστε ελεύθεροι, δημιουργικοί, θετικοί, διεκδικητικοί σε όλα τα επίπεδα, ώστε να καλυτερεύσουν οι ζωές μας!

Είχαμε πρόσφατα τον χαμό του Νότη Μαυρουδή. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή την απώλεια. 

Ήταν οπωσδήποτε μια πολύ μεγάλη απώλεια και κάτι πάρα πολύ δυσάρεστο για όλους μας. Και ο απροσδόκητος χαμός του, ο τόσο άδικος, μας συντάραξε, ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες.

Θα μας λείψει η νεανική και η ουσιαστική του μάτια στα πράγματα.

Δεν μας φώτισε μόνο σαν καλλιτέχνης μέσα από το έργο του, αλλά και σαν μυαλό, σαν παρουσία μέσα στην τόσο αποπροσανατολισμένη εποχή που ζούμε. Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω, αλλά προσωπικά μιλώντας, η ύπαρξη τέτοιων ανθρώπων γύρω μας, με κάνει να νιώθω μια ζεστασιά και μια ασφάλεια. Ας ελπίσουμε πως θα κρατήσουμε τους φωτισμένους ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο στις ζωές μας, επειδή τους χρειαζόμαστε.

Ιnfo

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 2109213310

Ημέρα & ώρα:

12 Ιανουαρίου 2023 | 21:30

Εισιτήρια προπωλούνται Viva.gr – halfnote.gr

Πληροφορίες 210 9213310

Φωτογραφίες: Dragan Nikolic