Την ερωτική σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ με την Εθνινή σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη φωτίζει παλαιό δημοσίευμα της εφημερίδας  «Το  Βήμα».

Πρόκειται για μαρτυρία από το φιλικό περιβάλλον της Αλίκης Βουγιουκλάκη απόσπασμα της οποίας αναφέρεται στη γνωριμία της με τον Κωνσταντίνο μέσω  της αδερφής του δημοσιογράφου Νάσου Μπότση – η οποία ήταν στην Αυλή της Φρειδερίκης.  Ο έρωτάς τους που κατά γενική ομολογία ήταν κεραυνοβόλος έληξε άδοξα. Η Βουγιουκλάκη έλεγε στο περιβάλλον της: «Αν ο Κωνσταντίνος με είχε παντρευτεί δε θα είχε χάσει το θρόνο του».

Ακολουθεί το απόσπασμα από την μαρτυρία που κατατέθηκε στο δημοσίευμα του Βήματος:

«Ο Μπότσης είχε μία αδελφή, την κυρία Τούλα Λεβίδη, που ήταν στην Αυλή της Φρειδερίκης. Λέγεται, λοιπόν, πως από τους κύκλους του Μπότση η Αλίκη γνώρισε τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο. Ο έρωτας υπήρξε κεραυνοβόλος. Ο Κωνσταντίνος ξετρελάθηκε με τη «γατούλα» και μόλις η Αλίκη έμπαινε στο αυτοκίνητό του αυτομάτως ακουγόταν το σουξέ της «Νιάου νιάου, βρε γατούλα». Η Αλίκη μού είχε εξομολογηθεί ότι ο Κωνσταντίνος ήταν σπουδαίος εραστής και όταν της είχα δείξει ένα ξένο περιοδικό με φωτογραφίες από τα γενέθλιά του πριν από λίγα χρόνια, βλέποντας την Αννα Μαρία είπε: «Μου έφαγε τον άνδρα». Τα τελευταία χρόνια τον χαρακτήριζε βλάκα και δεν είχε διστάσει να λάβει ενεργό μέρος στον αγώνα εναντίον του βασιλιά στο δημοψήφισμα που έγινε μετά τη μεταπολίτευση για την κατάργηση της βασιλείας στην Ελλάδα. Οπως όμως μου είχε εξομολογηθεί, τον έβλεπε ακόμη σε κάποια ταξίδια της στο Λονδίνο για έναν καφέ, για μια κουβεντούλα, μόνον που και οι δύο σε αυτές τις φιλικές συναντήσεις ήταν πολύ τρακαρισμένοι. Η Αλίκη δεν έπαυε να λέει πως αν ο Κωνσταντίνος την είχε παντρευτεί δεν θα είχε χάσει τον θρόνο του. Θα τον είχε προφυλάξει από απερίσκεπτες κινήσεις.

Οταν έγινε γνωστός ο δεσμός του Τρίτση με τη Μιμή Ντενίση, μου είχε πει: «Μπα, είναι και οι δύο βεντέτες, αποκλείεται να ταιριάξουν. Ποιος θα θελήσει να γίνει δεύτερος; Και εμένα με ήθελε ο βασιλιάς και άλλοι μεγαλοσχήμονες, αλλά θα έπρεπε να αφήσω την καριέρα μου και να μπω στη σκιά τους. Δεν το θέλησα. Προτίμησα να είμαι η Αλίκη Βουγιουκλάκη»! Πληγωμένος εγωισμός;

Στην πραγματικότητα η Φρειδερίκη πέτυχε να διακόψει τον δεσμό του γιου της και του έφερε τη μικρή Δανέζα Αννα – Μαρία για να τον κάνει να ξεχάσει την κοινή θνητή Αλίκη».