Στο εδώλιο της κατηγορουμένης κάθισε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας. Η υπόθεση των θανάτων των τριών αδελφών από την Πάτρα, «πάγωσε» την Ελλάδα πριν από έναν χρόνο.

Γιατί η ιατροδικαστής Δημακοπούλου είναι το «υπερόπλο» της Ρούλας Πισπιρίγκου

Απέναντι της στέκεται πια, ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, με τον οποίο μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν σαν δύο ξένοι. Η μητέρα από την Πάτρα μπήκε στον χώρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών αμίλητη και ντυμένη στα μαύρα. Συνοδευόταν από πέντε πάνοπλους αστυνομικούς. Η αλλαγή της από την ημέρα της σύλληψής της τον περασμένο Μάρτιο είναι εμφανής, με λιγότερα κιλά και αλλαγή ακόμα και στο χρώμα των μαλλιών της.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, μφανίστηκε, εμφανώς αλλαγμένος, έξω από την αίθουσα και δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους. Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου θα συνεχιστεί την Τετάρτη, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια για αναβολή.

Μάλιστα, την Τετάρτη η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί στην ανακρίτρια, πριν από τη δίκη, για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία μόλις η Ρούλα Πισπιρίγκου μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου εντόπισε με το βλέμμα της τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος απέφυγε να κοιτάξει, τόσο την ίδια, όσο και τη μητέρα και την αδερφή της, οι οποίες κάθονταν πίσω από την κατηγορούμενη.

Ωστόσο, όταν δημοσιογράφος του Star τον πλησίασε το μόνο που αρκέστηκε να πει ήταν: «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δικαιωθεί η μνήμη της Τζωρτζίνας μου».

Στη δικαστική αίθουσα είχε προσέλθει μόνος του, ενώ ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε την κατηγορούμενη μετά τις κατηγορίες για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη ο πρώτος που θα καταθέσει στο δικαστήριο είναι ο Μάνος Δασκαλάκης.