Στην πιο επώδυνη στιγμή της ζωής του, όταν έχασε τη μητέρα του αναφέρεται ο πρίγκιπας Χάρι στο τελευταίο απόσπασμα της συνέντευξης του στο βρετανικό δίκτυο ITV πριν από την προβολή της απόψε στις 11:00 ώρα Ελλάδος.

«Όλοι ξέρουν πού βρίσκονταν και τι έκαναν το βράδυ που πέθανε η μητέρα μου», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι.

Ο Χάρι ήταν μόλις 12 ετών όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997. Στη συνέντευξη περιγράφει πώς τα βασιλικά καθήκοντα δεν του επέτρεψαν να εκφράσει τη θλίψη του.

«Έκλαψα μόνο μια φορά κατά την ταφή της. Περιγράφω με λεπτομέρειες πόσο περίεργο ήταν και πόση ενοχή αισθάνθηκα – και νομίζω ότι την αισθάνθηκε και ο Ουίλιαμ – όταν περπατούσαμε έξω από το παλάτι του Κένσινγκτον όπου υπήρχαν 50.000 ανθοδέσμες στη μνήμη της μητέρας μας. Και εμείς ήμασταν εκεί και κάναμε χειραψίες με τον κόσμο χαμογελώντας. Έχω δει τα βίντεο. Τα χέρια που πιάναμε ήταν υγρά και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε το γιατί. Ήταν τα δάκρυα που οι άνθρωποι σκούπιζαν από τα πρόσωπά τους».

«Όλοι νόμιζαν και ένιωθαν ότι γνώριζαν τη μητέρα μου. Και οι δύο άνθρωποι που ήταν πιο κοντά της από όλους, τα δύο άτομα που αγαπούσε περισσότερο από όλους, δεν μπορούσαν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους», συμπλήρωσε ο πρίγκιπας Χάρι.

Στην αυτοβιογραφία του ο Χάρι περιγράφει πώς ένιωθε όταν περπατούσε πίσω από το φέρετρο της μητέρας του και αποκαλύπτει πως ο πατέρας του δεν τον αγκάλιασε όταν του ανακοίνωσε πως η Νταϊάνα ήταν νεκρή.

Την ίδια ώρα σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος φιλοξενεί στα πρωτοσέλιδα του πικάντικες λεπτομέρειες του βιβλίου μετά την πρόωρη κυκλοφορία του στην Ισπανία.

Αναφέρει ακόμη ότι ο αδελφός του είχε μεθύσει λίγες ώρες πριν από το γάμο του με την Κέιτ Μίντλετον και σε αυτή την κατάσταση χαιρέτισε το πλήθος πριν από την τελετή.

Περιγράφει ακόμη ένα βίαιο περιστατικό με τον Ουίλιαμ όταν οι δυο λογομάχησαν για τη συνέντευξη που Χάρι και Μέγκαν έδωσαν στην Αμερικανίδα παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι.

Ο Ουίλιαμ φέρεται να τον άρπαξε και να του φώναζε μπροστά στον πατέρα τους, Κάρολο, μετά την κηδεία του παππού τους, πρίγκιπα Φιλίππου. Στη συνέχεια φέρεται να είπε στον Χάρι τη μυστική φράση που συνδέει τα δύο αδέλφια με τη μητέρα τους: «Σε αγαπώ και θέλω να είσαι ευτυχισμένος».

Τα παλάτια του Μπάκιγχαμ και του Κένσινγκτον, όπου μένει ο Ουίλιαμ με την οικογένειά του, ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν κανένα σχόλιο για το βιβλίο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές από τη βασιλική οικογένεια, ο Χάρι δεν θα λάβει μέρος στην τελετή ενθρόνισης του Καρόλου και πως, ακόμη κι αν παραβρεθεί, δεν θα έχει κανέναν επίσημο ρόλο.