Οι Ουκρανοί συνεχίζουν την αντεπίθεση σε εδάφη που είναι υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, με την τελευταία επίθεση να γίνεται στο Ντονέτσκ. Αξιωματούχοι της Μόσχας ανέφεραν πως δύο θερμοηλεκτρικοί σταθμοί επλήγησαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς σε τμήματα του Ντονέτσκ που βρίσκεται υπό ρωσική κυριαρχία.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, για τον βομβαρδισμό στη Ζούχρες και τη Νόβιι Σβιτ υπάρχουν τραυματίες. Η Ουκρανία σχεδόν ποτέ δεν αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις μέσα στη Ρωσία ή σε έδαφος που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο στην Ουκρανία.

Επίκειται μεγάλη επίθεση της Μόσχας

Εν τω μεταξύ, Ουκρανοί αξιωματούχοι πληροφοριών προειδοποιούν ότι το Κρεμλίνο πρόκειται να διατάξει την κινητοποίηση έως και 500.000 στρατευσίμων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία από τα μέσα Ιανουαρίου.

Η νέα κινητοποίηση στρατευσίμων, η οποία θα είναι μεγαλύτερη από την κινητοποίηση των 300.000 του περασμένου φθινοπώρου, θα περιλαμβάνει προώθηση του στρατού σε μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στρατηγικών βιομηχανικών κέντρων στη Ρωσία, δήλωσε το Σάββατο στο Politico ο Αντιέ Τσερνιάκ, αξιωματούχος της Κεντρικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Άσκοπο το νέο κύμα στρατολόγησης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι ένα προτεινόμενο νέο κύμα στρατολόγησης θα ήταν άσκοπο, καθώς επί του παρόντος μόνο 150.000 στρατιώτες που είχαν κινητοποιηθεί προηγουμένως έχουν αναπτυχθεί στην εισβολή στην Ουκρανία.

Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να εκπαιδεύονται ή να υπηρετούν στα ρωσικά μετόπισθεν. Τώρα, οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών αναμένουν ότι ένα νέο μεγάλο κύμα επίσημης κινητοποίησης μπορεί να ξεκινήσει μετά τις 15 Ιανουαρίου.