Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός απέναντι στην ΑΕΚ, «διαλύοντας» την «Ένωση» με 111-71 στο ΣΕΦ για την 11η αγωνιστική της Basket League. Τρομερός Αϊζάια Κάνααν με 24 πόντους και το αδιανόητο 8/11 στα τρίποντα. Τρομερός επιθετικός πλουραλισμός από τους Πειραιώτες που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Φρέιζερ με 15 πόντους και Μίτσελ με 18 «διασώθηκαν» από την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την κλασική του πεντάδα την αναμέτρηση, τους Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ με σκοπό να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν «καυτοί» πίσω από τα 6,75μ. με τον Κάνααν να σκοράρει δύο σερί τρίποντα για το 6-2. Ο Παπανικολάου ευστόχησε κι εκείνος για τρεις, με τον Φρέιζερ να ισοφαρίζει σε 9-9 και τον Γουόκαπ να συνεχίζει το τρίποντο πάρτι της ομάδας του για το 12-9.

Ο Βεζένκοφ ολοκλήρωσε ένα σερί 8-0 των γηπεδούχων για το 17-9, για να απαντήσει η «Ένωση» με τον Φρέιζερ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6 (28-22) με νέο τρίποντο από τον αρχηγό του, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με πολύ υψηλό σκορ και τους «ερυθρόλευκους» στο +4 (31-27).

Όπως ήταν δεδομένο η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει σε τόσο ψηλό ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να πατάει γκάζι στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Σλούκας ανέλαβε τα ηνία της επίθεσης της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, όντας καταλυτικός στο σκοράρισμα και στη δημιουργία. Ο Λούντζης έφερε τον Ολυμπιακό στο +10 (41-31) με τρίποντο από τη γωνία.

Ο μονίμως επικίνδυνος Φρέιζερ μείωσε σε 41-35, σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός «έκρυψε» την μπάλα και ακολούθησε ένας καταιγισμός τριπόντων, για να τρέξουν οι «ερυθρόλευκοι» ένα σερί 11-2 για το +15 (52-37). Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 20 πόντους με τρίποντο του Λαρεντζάκη και στη συνέχεια με νέο σουτ τριών πόντων του Έλληνα γκαρντ διαμορφώθηκε το 60-38 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι καθόλου. Ο Κάνααν είχε πάρει φωτιά, ο Βεζένκοφ μπήκε κι εκείνος στην εξίσωση και οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το πάρτι απέναντι στην ΑΕΚ.

Η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους (76-45, 25′), με τον Γιώργο Μπαρτζώκας να δίνει χρόνο συμμετοχής και στον Τζορτζ Πάπας αλλά και αρκετό στον Μιχάλη Λούντζη, που πραγματοποίηση κι εκείνος μια πολύ καλή εμφάνιση.

Παπαδάκης και Μάντσεν μείωσαν για την ΑΕΚ, για το 88-58 της τρίτης περιόδου. Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε μοναδικό ενδιαφέρον ως προς το πότε θα πιάσει ο Ολυμπιακός τους 100 πόντους και που θα σταματήσει το σκορ.

Ο κόουτς των νταμπλούχων Ελλάδας απέσυρε τον Κάνααν για να αποθεωθεί με τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το φινάλε να είναι διαδικαστικά και τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 40 πόντους και στο τελικό 111-71.

Τα δεκάλεπτα: 31-27, 60-38, 88-58, 111-71