Για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, της 12χρονης Τζωρτζίνας, δικάζεται αύριο το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η υπόθεση παιδοκτονίας έχεις συγκλονίσει το Πανελλήνιο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάκριση για  τους θανάτους θανάτων  των άλλων δύο παιδιών της, της 6χρονης Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Στο υπερασπιστικό πλευρό της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα θα κάτσει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Πιθανή αναβολή

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πιθανότητα ο Αλέξης Κούγιας να ζητήσει αναβολή της δίκης.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Pelop.gr, ο λόγος είναι ότι ο Αλέξης Κούγιας έχει σε εκκρεμότητα μία άλλη σοβαρή υπόθεση, η οποία μάλιστα κινδυνεύει με παραγραφή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι το 18μηνο κράτησης της εντολέως του ολοκληρώνεται τον προσεχή Νοέμβριο, επομένως η νομική του εκτίμηση είναι ότι θα δοθεί αναβολή και έτσι η 34χρονη δεν θα καθίσει στο εδώλιο, παρά μόνο για λίγα λεπτά.

Δηλώνει αθώα

Όπως έχει πει ο κ. Κούγιας η Ρούλα Πισπιρίγκου θα υποστηρίξει ότι είναι αθώα και τα τρία παιδιά της πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια λόγω ενός σπάνιου αυτοάνοσου νοσήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, καθώς και τα ιατροδικαστά πορίσματα  Καρακούκη – Καλόγρηα  αλλά και του Νίκου Ράικου, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενά της κατηγορουμένης, δεδομένου ότι μιλούν για ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, και ήταν η αιτία που την οδήγησε στον θάνατό.

Να σημειωθεί ότι για την Μαλένα και την Ίριδα, η μητέρα τους, αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη υπόμνημα 100 σελίδων μέσα στο οποίο θα υπάρχουν γνωματεύσεις οκτώ ιατροδικαστών και ενός ειδικού γιατρού από τη Γερμανία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2019, όταν η 3,5 ετών Μαλένα (σ.σ. το δεύτερο παιδί της οικογένειας) αφήνει την τελευταία της πνοή ενώ νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» με λευχαιμία. Κανείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν η κατάστασή του παιδιού είχε σταθεροποιηθεί και βελτιωνόταν συνεχώς. Η εξέταση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε «ηπατική ανεπάρκεια», κάτι που αμφισβητήθηκε και πλέον επανεξετάζεται από επιτροπή ιατροδικαστών υπό τον Νίκο Καρακούκη.

Σχεδόν 11 μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2020, την τελευταία της πνοή στην κούνια της αφήνει η μόλις 6 μηνών Ίριδα (σ.σ. το τρίτο παιδί της οικογένειας), ενώ στο σπίτι βρίσκονται η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδερφή της.

Η οικογένεια του κοριτσιού απευθύνεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων όπου αποφαίνεται ότι ο θάνατος του μωρού οφειλόταν σε σπανιότατη «αγενεσία βλεφοκόμβου». Πρόκειται για ένα συμπέρασμα που αμφισβητήθηκε από γιατρούς και ιατροδικαστές, καθώς πρόκειται για εκφυλιστικό νόσημα που δεν δικαιολογείται σε μωρό μόλις 6 μηνών.

Ο επίλογος των τριών κοριτσιών θα γραφτεί στα τέλη Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όταν «σβήνει» η 9χρονη Τζωρτζίνα (σ.σ. το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα). Το κορίτσι φέρεται να είχε καρδιολογικό πρόβλημα κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών.

Ωστόσο, λόγω του ιατροδικαστικού πορίσματος για την αδερφούλα της (σ.σ. την 6 μηνών Ίριδα) της έχει τοποθετηθεί προληπτικά βηματοδότης. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον αιφνίδιο θάνατο της, ενώ και ο έλεγχος στους γονείς για κάποιο κληρονομικό γονίδιο δεν δείχνει τίποτα…