Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.4) δεν λύγισε, παρά το γεγονός πως έχασε το πρώτο σετ, έκανε τη μεγάλη ανατροπή και η Ελλάδα παραμένει στο κόλπο για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του United Cup, εκεί όπου περιμένουν οι ΗΠΑ.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ του Ματέο Μπερετίνι (Νο.16) και μείωσε τη σειρά των ημιτελικών σε 2-1 για την Εθνική μας, με την Ιταλία φυσικά να συνεχίζει να προηγείται.

Το Σίδνεϊ σήμερα ήταν ξανά… ελληνικό, με τους ομογενείς να δίνουν βροντερό «παρών» και να δημιουργούν μία υπέροχη ατμόσφαιρα υπέρ του Τσιτσιπά, ο οποίος πήρε σημαντική ώθηση από τους συμπατριώτες του για να φτάσει στη μεγάλη νίκη!

Πλέον, η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη της Δέσποινας Παπαμιχαήλ κόντρα στη Λουτσία Μπροντζέτι αργότερα, για να κριθούν όλα στο μεικτό διπλό εκεί όπου Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να μας οδηγήσουν στους τελικούς κόντρα στους Ροζατέλο και Μουζέτι!

Το σερβίς του Μπερετίνι δυσκόλεψε πάρα πολύ τον Στέφανο, με τον Ιταλό να κατακτά το πρώτο σετ με 6-4. Ωστόσο, στη συνέχεια… μίλησε η καρδιά του Έλληνα πρωταθλητή! Το δεύτερο σετ πήγαινε game-game, κανείς από τους δύο δεν κατάφερε κάποιο break, με συνέπεια όλα να κριθούν στο tie break, εκεί όπου ο «Στεφ» επικράτησε με 6-2.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μία πολύ σημαντική νίκη η οποία κρατά «ζωντανή» την Ελλάδα στη διοργάνωση.