Με αριθμό-ρεκόρ υποψηφίων, 14 τον αριθμό, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η υποβολή υποψηφιοτήτων στον Γενικό Έφορο Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών για το χρίσμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως έγινε γνωστό και με τη σειρά που υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες, οι διεκδικητές της Προεδρίας στην Κύπρο είναι: Ανδρέας Ευστρατίου, Λουκάς Σταύρου, Τσελεστίνα Ντε Πέτρο, Χρίστος Χρίστου, Ανδρόνικος Ζερβίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Αλέξιος Σαββίδης, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Γιώργος Κολοκασίδης, Αβέρωφ Νεοφύτου, Χαράλαμπος Αριστοτέλους, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός και Νίκος Χριστοδουλίδης.

  • Αναστασιάδης: «Φεύγω με τη συνείδησή μου ήσυχη»

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στην Λευκωσία, ο γενικός έφορος εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Εκλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας Νόμου, μέχρι τις 18:00 σήμερα παρέχεται προθεσμία υποβολής ενστάσεων εναντίον οποιασδήποτε υποψηφιότητας υποβλήθηκε επισήμως, όπως προβλέπεται στο άρθρο 13.1 του νόμου. Σε περίπτωση υποβολής ένστασης, αυτή θα εξεταστεί τάχιστα, ούτως ώστε να οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των υποψηφίων προσχέδιο του ψηφοδελτίου, το οποίο ήδη προετοιμάζεται από το κυβερνητικό τυπογραφείο σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Όταν οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός του, θα ξεκινήσει και η εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ