Πριν από λίγες μέρες, ένας 19χρονος κατέθεσε ενώπιον των αρχών, μιλώντας για τα όσα έζησε στην Κιβωτό του Κόσμου, καταγγέλοντας τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια. Στην δεύτερη κατάθεση του έδωσε ακόμα περισσότερα στοιχεία προκαλώντας σοκ. Ο πρώην επικεφαλής του Οργανισμού έχει κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα να προσέλθει για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.

Μετά από τις κατηγορίες αυτές, ο πατέρας Αντώνιος μίλησε για όσα ακούγονται σε βάρος του. Ο ιερέας συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο Άλεξ Στεφανόπουλο και μετέφερε τις σκέψεις του για τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του. Το βασικό μήνυμα που επιθυμεί να στείλει είναι ότι «δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Οι δηλώσεις του πατέρα Αντώνιου

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό. Είμαι λειτουργός του Υψίστου και είμαι έτοιμος να αποδεχτώ ό,τι ο Θεός επιτρέψει είτε κατά παραχώρηση είτε κατά ευλογία. Μετέχω στο σχέδιο του Θεού ενεργά και για του μυστηρίου της ιερωσύνης και της Χάριτος που μου εκχωρήθηλε κατά την χειροτονία μου και εις διάκονο και εις πρεσβύτερο.

Επομένως γνωρίζω τη σταυρική και μαρτυρική πορεία προς τον Γολγοθά όπως γνωρίζω με την ίδια βεβαιότητα και το τέλος αυτής της μαρτυρικής πορείας που είναι η ανάσταση και η δήλωση πρώτα ενώπιον του Θεού και ύστερα ενώπιον των ανθρώπων.

Η αγωνία μου είναι το μέλλον μόνον αυτών όλων των παιδιών, τα όνειρα, η πορεία και οι ελπίδες τους. Το μήνυμα που εκπέμπω και επιθυμώ να φτάσει τους Έλληνες πολίτες είναι: Δεν σας πρόδωσα! Δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας! Δεν πρόδωσα την αγάπη και τον σεβασμό σας! Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη!».

Ο δημοσιογράφος ανέφερε κατά την επικοινωνία του με τον πατέρα Αντώνιο, εκείνος ήταν έξαλλος, καταπονημένος και καταστεναχωρημένος. Μάλιστα σύμφωνα με τον Άλεξ Στεφανόπουλο, ο πατέρας Αντώνιος εξακολουθεί να έρχεται σε επαφή με τα παιδιά ενώ συνομιλεί μαζί τους και στο τηλέφωνο.

Δείτε το βίντεο

H σοκαριστική κατάθεση του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο

Ο 19χρονος στη νέα του κατάθεση υποστήριξε ότι δεχόταν ακριβά δώρα από τον πατέρα Αντώνιο που έφθαναν ακόμα και τα 800 ευρώ. Πιστεύει, όπως είπε, ότι έχει πειράξει και άλλα παιδιά, ενώ περιέγραψε ακόμα ένα περιστατικό:

«Ένα πρωί που του πήγα το πρωινό, επειδή νύσταζα πολύ ξάπλωσα στον καναπέ και με πήρε ο ύπνος. Συνειδητοποίησα ότι ο πάτερ είχε βγάλει το μαξιλάρι πάνω στο οποίο κοιμόμουνα και είχε βάλει το κεφάλι μου, πολύ κοντά στα γεννητικά του όργανα».