Ο Ευθύμιος Λέκκας προχώρησε σε διαφορετική εκτίμηση από εκείνη που έκανε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Εύβοια που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (04/01). Αρχικά είπε ότι «δεν υπάρχει ανησυχία» μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Λέκκας πρόσθεσε στον ΣΚΑΪ ότι «πιθανότατα είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε».

Στην ερώτηση αν ο σεισμός της Τετάρτης είναι από το ίδιο επίκεντρο με αυτόν της δόνησης της 28ης Δεκεμβρίου ο Ευθύμιος Λέκκας εξήγησε ότι «δεν είναι από το ίδιο σημείο, είναι πιο βορειοανατολικά αλλά από τον ίδιο σεισμογώνο χώρο και την ίδια ρηξιγενή ζώνη».

«Περιμέναμε να εκτονωθεί με σεισμούς από 3 ρίχτερ»

«Υπό αυτή την έννοια είμαστε περισσότερο ήσυχοι από την εκτόνωση του φαινόμενου» συμπλήρωσε ο Ευθύμιος Λέκκας προσθέτοντας ότι «περιμένουμε να εκτονωθεί με σεισμούς από 3 ρίχτερ και κάτω ώστε να λέμε ότι τελειώνουμε με αυτό το φαινόμενο».

Συμπλήρσε, τέλος, για τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ ότι «το χθεσινό γεγονός το είχαμε συμπεριλάβει μέσα στιτς εκτιμήσεις που είχαμε κάνει (σ.σ. στην επιτροπή σεισμικού κινδύνου που συνεδρίασε μετά τα 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά).

Τι ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος

«Σεισμός στις 22.01 προκαταρκτικού μεγέθους 4,3 (ΕΜSC) στην περιοχή Βλαχιάς κεντρικής Eύβοιας αισθητός και στην Αττική. Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα επισημάνει ότι εκεί έχουμε ενεργοποίηση νέας εστίας. Μεγάλη προσοχή στην Εύβοια».

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης με άλλη ανάρτησή του είχε επισημάνει τα εξής: «Nέα εστία σεισμών στην Εύβοια! Σεισμός μεγέθους 3,4 και μερικοί μικρότεροι έγιναν το ξημέρωμα κοντά στα Βλαχιά στα βορειοανατολικά από τη Μεσσάπια (Ψαχνά). Στα Ψαχνά η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται».