Σε κοιμητήριο – ουρανοξύστη στο οποίο υπάρχουν 16.000 τάφοι, θα ταφεί ο θρυλικός Πελέ.

Πρόκειται για ένα πολυτελές κτίριο 14 ορόφων, που περιλαμβάνει μάλιστα έναν καταρράκτη.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Το κτίριο βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το γήπεδο της Σάντος, όπου η σορός του θρυλικού ποδοσφαιριστή εκτίθεται από χθες Δευτέρα σε λαϊκό προσκύνημα.

Η ταφή του Πελέ θα γίνει στο Memorial Necrópole Ecumênica θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Ο ίδιος ο Πελέ είχε επιλέξει να είναι εκεί η τελευταία του κατοικία, έτσι ώστε να είναι απέναντι από το Estadio Urbano Caldeira, εκεί όπου πέτυχε μερικά από τα πιο σπουδαία επιτεύγματά του.

Η χήρα του Πελέ, Marcia Aoki, απαθανατίστηκε τη στιγμή που τοποθετούσε έναν κρεμαστό σταυρό στη σορό του.

Η κατασκευή του Memorial Necrópole Ecumênica ξεκίνησε το 1983 και η πρώτη ταφή έγινε στις 28 Ιουλίου 1984.

Διαθέτει τροπικό κήπο, εστιατόριο και ακόμη και μουσείο κλασικών αυτοκινήτων. Βρίσκεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το ψηλότερο νεκροταφείο στον κόσμο.

O Πελέ είχε αγοράσει από τον Ιούλιο του 2003 χώρο στον ένατο όροφο του εν λόγω νεκροταφείου προς τιμήν του πατέρα του, που φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 9, όταν ήταν ποδοσφαιριστής.

«Το επέλεξα για την οργάνωση, την καθαριότητα και τις εγκαταστάσεις. Είναι ένα μέρος που μεταφέρει πνευματική γαλήνη και ηρεμία, όπου κανείς δεν αισθάνεται δυστυχισμένος. Δεν μοιάζει καν με νεκροταφείο», είχε εξηγήσει τότε ο Πελέ στην A Tribuna.

Οι πενθούντες έχουν σχηματίσει ουρά για να δουν τη σορό του Πελέ που είχε τοποθετηθεί σε ανοιχτό φέρετρο στο κέντρο του γηπέδου. «Ο Πελέ αφήνει εκατομμύρια οπαδούς της Santos σε όλη τη χώρα. Ήταν ο δημιουργός του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Antonio da Paz που βρέθηκε έξω από το γήπεδο για να τον αποχαιρετήσει.