Το τέλος του έτος επεφύλασσε δύο… δώρα στην ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός γκέλαρε κόντρα σε Ιωνικό και ΟΦΗ, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να ψαλιδίζει την διαφορά από την κορυφή. Με συνολικό σκορ 7-0 στις αναμετρήσεις με Λαμία και Βόλο, η Ενωση έφτασε σε δύο εύκολα τρίποντα, μειώνοντας στους τέσσερις πόντους την απόστασή της από την κορυφή της Super League.

Ο Αϊ Βασίλης έκανε νωρίτερα την εμφάνισή του για τους «κιτρινόμαυρους» που με συνοπτικές διαδικασίες, ξετύλιξαν τα δύο «πράσινα» δώρα. Με «όπλο» τόσο την καλύτερη επίθεση (30 γκολ), όσο και την καλύτερη άμυνα (5 τέρματα παθητικό), ο Δικέφαλος βάζει πλώρη για την επιστροφή στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στον εφετινό μαραθώνιο της Super League, η ΑΕΚ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και παρόλο που δεν φιγουράρει στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, απολαμβάνει του σεβασμού και της εκτίμησης του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Ο Ιανουάριος του νέου χρόνου μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα κομβικός στη μάχη που δίνει η Ενωση για το στέμμα. Για την ακρίβεια μια ματιά στο πρόγραμμα τόσο της ΑΕΚ, όσο και του Παναθηναϊκού, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως η κορυφή μπορεί σύντομα να βαφτεί… κιτρινόμαυρη.

Καταρχάς, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει μπροστά της τη δοκιμασία στους κεκλεισμένων των θυρών Ζωσιμάδες (3/1). Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον ΠΑΣ Γιάννινα και με σύμμαχο την παράδοση των τελευταίων συναντήσεων (έξι συνεχόμενες νίκες), θα επιδιώξει να δραπετεύσει με το τρίποντο από την Ήπειρο.

Στη συνέχεια η προσοχή επικεντρώνεται στο ντέρμπι κορυφής. Μετά τον ΠΑΣ, η Ενωση θα υποδεχθεί στη φλεγόμενη «Αγιά Σοφιά» τον Παναθηναϊκό για την ξεκάθαρη… δήλωση τίτλου. Μόνο νίκες μετράνε στο γήπεδο τους οι «κιτρινόμαυροι», που με τον κόσμο στο πλευρό τους, θα προσπαθήσουν να υποτάξουν και την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Είναι η «Μητέρα των μαχών» και ένα ματς που θα κρίνει πολλά.

Στις 15 Ιανουαρίου ο Δικέφαλος θα φιλοξενήσει στην Opap Arena τον Παναιτωλικό, ενώ μια εβδομάδα αργότερα είναι προγραμματισμένη η έξοδος στη Νίκαια για το ματς με τον Ιωνικό. Τελευταίος αγώνας στο «κιτρινόμαυρο» καλεντάρι για τον πρώτο μήνα του έτους, είναι αυτός κόντρα στον Άρη.

Παράλληλα, η ΑΕΚ βλέπει το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και… χαμογελά. Ο Γενάρης θα είναι ο μήνας των Παθών για τους πρωτοπόρους της βαθμολογικής κατάταξης.

Συγκεκριμένα, το τριφύλλι θα δώσει οχτώ ματς (πρωτάθλημα και Κύπελλο) σε διάστημα 20 μερών, με τις έξι από τις οχτώ αναμετρήσεις να λαμβάνουν χώρα μακριά από τη Λεωφόρο. Ο μήνας είναι γεμάτος… ζόρια, καθώς στο πράσινο καλεντάρι, εκτός από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, συμπεριλαμβάνονται και τρεις συναντήσεις με τον ΠΑΟΚ (μια για πρωτάθλημα και δύο για Κύπελλο). Παράλληλα, οι «πράσινοι» έχουν και επικίνδυνες αποστολές σε Ζωσιμάδες, αλλά και Τρίπολη.

Ο Ιανουάριος θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη της κορυφής. Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έχει την ευκαιρία να βάλει από κάτω τον Παναθηναϊκό. Μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς.