O Paul Parsons ξαναχτυπά. Μόνο που αυτή την φορά δεν γυρνάει τον χρόνο πίσω, αλλά τον πάει μπροστά.

Διαβάστε επίσης: Αρχιτέκτονες metaverse, μεταφραστές ρομπότ και… ψυχολόγοι τεχνητής νοημοσύνης

Συγκεκριμένα, ο δημοφιλής πλέον καλλιτέχνης για τις δημιουργίες του που σχετίζονται με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την επεξεργασία φωτογραφιών και την δημιουργία πορτραίτων, εκμεταλλευόμενος τον πυρετό του ποδοσφαίρου που δεν έχει «πέσει» ακόμα  μετά το τέλους του Mundial, γερνάει «πρόωρα» αγαπημένους αστέρες του ποδοσφαίρου.Τα αποτελέσματα, τα οποία ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram, έχουν αποσπάσει ακόμα μια φορά διθυραμβικά σχόλια μεταξύ των χρηστών του μέσου.

Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους: Lionel Messi, Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo, Neymar, Harry Kane, Gareth Bale, Kevin De Bruyne, Mohamed Salah, Antoine Griezmann και Robert Lewandowski.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν λίγες μέρες ο Parsons χρησιμοποίησε προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να επαναφέρει αγαπημένους αστέρες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ στην παιδική τους ηλικία.

Δείτε τις αναρτήσεις με τους γερασμένου ποδοσφαιριστές: 

Εργαλείο στα χέρια των ατόμων 

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αποτελεί πλέον ένα διαδεδομένο εργαλείο  που μεταμορφώνει κάθε τομέα της ζωής. Στην πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη έχει περάσει από ένα «όνειρο» επιστημονικής φαντασίας σε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Οι άνθρωποι, πλέον, κάνουν χρήση της ΑΙ τεχνολογίας  για να δημιουργήσουν κάθε είδους εικόνας χωρίς να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και ώρες για την δημιουργία τους. Και ενώ πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν την τεχνητή νοημοσύνη να αντικαθιστά τον ανθρώπινο παράγοντα, ο εν λόγω καλλιτέχνης δείχνει τον δρόμο για το πως αυτή η τεχνολογία μπορεί να ενδυναμώσει και να λειτουργήσει υποστηρικτικά στον ρόλο του ατόμου, και ειδικότερα του δημιουργού.