Ήταν πριν από λίγους μήνες που η 82χρονη βασίλισσα της Δανίας Margrethe είχε ανακοινώσει ότι τα τέσσερα παιδιά του μικρότερου γιου της, του 53χρονου πρίγκιπα Joachim, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας. Έγινε πλέον και οριστικό στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας της Δανίας.

Διαβάστε επίσης: Πρίγκιπας Χάρι: Συνέντευξη με νέες αποκαλύψεις για τη ζωή στο παλάτι

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας ενημέρωσε τον επίσημο ιστότοπό της. Έτσι γίνεται και οριστικό το νέο καθεστώς που αφήνει χωρίς τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας τέσσερα από τα εγγόνια της βασίλισσας Margrethe.

Η 82χρονη είχε δηλώσει πως η απόφασή της είχε στόχο να επιτρέψει στον 23χρονο Nikolai, τον 20χρονο Felix, τον 13χρονο Henrik και τη 10χρονη Athena να ζήσουν μια πιο φυσιολογική ζωή. Χωρίς να βαρύνονται από τις βασιλικές υποχρεώσεις.

Η απόφαση βέβαια της βασίλισσας Margrethe δεν είχε μείνει ασχολίαστη από τον 53χρονο πρίγκιπα Joachim. Είχε μάλιστα εκφράσει δημόσια την αντίρρησή του για την κίνηση αυτή. Είχε τονίσει πως τα παιδιά του είχαν «πληγεί» από τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Τα παιδιά μου δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Τι να πιστέψουν. Γιατί πρέπει να τους αφαιρεθούν οι τίτλοι; Γιατί να πρέπει να τιμωρηθούν με αυτόν τον τρόπο;» ανέφερε τότε ο έκτος κατά σειρά στη διαδοχή του θρόνου πρίγκιπας Joachim.

Τα αφήνουν όλα πίσω τους

Μιλώντας σε τηλεοπτικό πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα, η 82χρονη βασίλισσα της Δανίας σημείωσε πως την πληγώνει που η σχέση του πρίγκιπα Joachim και της συζύγου του πριγκίπισσας Marie περνά δυσκολίες.

«Δυσκολίες και διαφωνίες μπορούν να προκύψουν σε κάθε οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου. Όλη η χώρα έχει γίνει μάρτυρας όσων έχουν συμβεί».

Εμφανίστηκε, ωστόσο, βέβαιη πως «η οικογένεια μπορεί με το νέο έτος να δείξει αυτοπεποίθηση, κατανόηση και θάρρος». Και πράγματι, η βασιλική οικογένεια φάνηκε να τα αφήνει όλα πίσω της για το λαμπερό πρωτοχρονιάτικο δείπνο στο παλάτι Amalienborg στην Κοπεγχάγη.

Η συγκεκριμένη απόφαση της βασίλισσας φέρεται να οδηγεί τον πρίγκιπα Joachim και την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και συγκεκριμένα στην Ουάσινγκτον.