Δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 32 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων στην υπόθεση των πυροβολισμών έξω από βενζινάδικο στα Γλυκά Νερά την Δευτέρα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, χθες, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και, όπως προέκυψε, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων είχαν πυροβολήσει στον αέρα, από το όχημα που επέβαιναν, επί της λεωφόρου Λαυρίου, στην περιοχή των Γλυκών Νερών.

Το όπλο κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Το κάναμε για πλάκα»

Όταν παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ οι δύο δράστες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν στόχο το βενζινάδικο και ότι πυροβόλησαν στον αέρα για… πλάκα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πήγαν στο βενζινάδικο μετά από το ξενύχτι των Χριστουγέννων και, υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, πυροβόλησαν στον αέρα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια, μάλιστα, εξαφανίστηκαν καθώς φοβόντουσαν ότι θα κατηγορηθούν για επίθεση στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων στα Γλυκά Νερά.