«Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπάρχει σήμερα συνειδητή λεηλασία της κοινωνίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, επαναφέροντας το θέμα της ακρίβειας.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο 105.5 FM», ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως «με βάση τις τάσεις της MRB, βλέπει κανείς ότι το 73,3% των πολιτών δεν μιλάει απλά για ακρίβεια, αλλά για αισχροκέρδεια» και προσέθεσε πως αυτό σημαίνει ότι «ο κόσμος αναγνωρίζει πολιτική ευθύνη, δεν πιάνει το αφήγημα ότι όλα τα προβλήματα είναι εισαγόμενα».

«Κάποια στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο η Ελλάδα καταγράφει διαρκώς αρνητικές πρωτιές. Όταν σήμερα στο ρεύμα, η μεγαβατώρα σε Ισπανία και Πορτογαλία είναι στα 6 ευρώ, στη Γερμανία είναι στα 15 ευρώ, στη Γαλλία και το Βέλγιο κοντά στα 20 ευρώ κι εμείς είμαστε πάνω από 200 ευρώ, υπάρχει πρόβλημα», τόνισε σημειώνοντας ότι πόλεμο και ακρίβεια αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη.

«Εδώ όμως είμαστε βαριά εκτεθειμένοι στη συνειδητή λεηλασία, στο μαυραγοριτισμό. Κι αυτό με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για μείωση ΦΠΑ»

«Η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, για ένα χρόνο, θα κόστιζαν μαζί 2,5 δισ. Μόνο το Σεπτέμβρη έδωσαν 2 δισ. για να επιδοτήσουν την αισχροκέρδεια, 3 δισ. είναι τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, 2,2 δισ. ευρώ ήταν τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας μέχρι τον Ιούλιο που υποτίθεται ότι άλλαξε ο τρόπος τιμολόγησης, ενώ οι τράπεζες κλείνουν φέτος με πάνω από 2 δισ. υπερκέρδη. Άρα, δεν υπάρχει πολιτική βούληση», υπογράμμισε αναφερόμενος στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για το κόστος μιας ενδεχόμενης μείωσης του ΦΠΑ.

Και προσέθεσε πως «έχουμε μια κυβέρνηση που στηρίζει αυτούς που λεηλατούν την κοινωνία, αλλά συμμετέχει και σε αυτή τη λεηλασία».

«Είναι η λογική ότι, δήθεν, για να προοδεύσει η κοινωνία πρέπει να πηγαίνουν καλά τα ‘μεγάλα ψάρια’, το οποίο γενικά δεν δουλεύει. Αλλά αυτό μεταφράζεται και σε ένα βαλκανικό, μητσοτακικό πλαίσιο και έχει από πίσω του ακραία εξυπηρέτηση συμφερόντων», σχολίασε.

Υποκλοπές: «Δεν… μένουμε Ευρώπη, μένουμε μπανανία»

Όσον αφορά τις υποκλοπές, σε ερώτηση για τη διαφαινόμενη υπονόμευση της ΑΔΑΕ και του επικεφαλής της, Χρήστου Ράμμου, από την κυβέρνηση, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η ΑΔΑΕ έχει εκθέσει και τον κ. Ντογιάκο και την κυβέρνηση, γιατί δείχνει ότι κάποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά του όταν θέλει».

«Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία ιδιωτική εταιρεία παίρνει τηλέφωνο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να λάβει ιδιωτική γνωμοδότηση. Αυτό δεν είναι ‘Μένουμε Ευρώπη’, είναι μένουμε μπανανία», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση πιέστηκε πολύ από το αντιπαράδειμα του Βελγίου, εκεί που όλοι οι πολίτες βλέπουν ότι οι Αρχές λειτουργούν αποτελεσματικά. Όταν βγήκε όλη αυτή η υπόθεση με την κ. Καϊλή και το Qatargate, η κυβέρνηση, μετά από 7 μήνες, έκανε έλεγχο σε σπίτια που υποτίθεται ότι έχουν σχέση με την Intellexa. Και όπως ήταν φυσικό, βρήκαν άδειους τοίχους και ντουβάρια», σημείωσε.

«Έχουμε πλέον ξεκάθαρη παραδοχή για την παρακολούθηση μιας σειράς προσώπων από την ΕΥΠ, του κ. Χατζηδάκη, του κ. Κύρτσου, του κ. Τέλλογλου, ενώ ουσιαστικά έχουν παραδεχτεί την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Για το τελευταίο, αντιλαμβανόμαστε πόσο εκθέτει τη χώρα στο διεθνές περιβάλλον», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος.

Πρόσθεσε δε, ότι «είχαμε ρεπορτάζ, που ποτέ δεν διαψεύστηκε, με τα ονόματα των αστυνομικών οι οποίοι αποσπάστηκαν στην ΕΥΠ για να κάνουν χρήση του Predator, άρα το Predator ήταν κρατική υπηρεσία». «Έχουν γίνει όλα αυτά και δεν κουνιέται φύλλο», όπως είπε.

«Το 2023, ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να κερδίσει τη μάχη των εκλογών»

«Από την πλευρά μας, δίνουμε μια ξεκάθαρη υπόσχεση στους πολίτες: η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε όλα τα στοιχεία να συλλεγούν, να υπάρξει εμπλοκή όλων των απαραίτητων ελεγκτικών μηχανισμών και τελικά η Δικαιοσύνη να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της, χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ερωτηθείς για τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία αναλαμβάνει τη νέα χρονιά, και για τον συμβολισμό που έχει αυτή η εξέλιξη, σημείωσε ότι «αυτό δείχνει έναν πολιτικό χώρο με αυτοπεποίθηση που μπορεί να διευρύνει τις δυνάμεις του».

«Δείχνει ένα κόμμα που δεν φοβάται να μεγαλώσει και να κερδίσει περισσότερο χώρο. Και γι’ αυτό το λόγο, από την πρώτη στιγμή μετά από αυτή την ανακοίνωση, είδαμε μεγάλη αμηχανία στο στρατόπεδο της ΝΔ», υποστήριξε.

«Το 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος, με το πρόγραμμά του και τον αγώνα του, για να δώσει τη μάχη των εκλογών και να την κερδίσει», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.