Διάσημος προορισμός για τους λάτρεις του οίνου, το οινόκαστρο της Achaia Clauss δεν παύει εδώ και περισσότερα από 150 χρόνια να δημιουργεί κρασιά  υψηλής ποιότητας και εκλεπτυσμένης γεύσης. Το οινοποιείο, δημιούργημα του θρυλικού βαυαρού Gustav Clauss, υπήρξε καθοριστικό για την ελληνική οινοποιητική παράδοση, δημιουργώντας την εμβληματική Μαυροδάφνη και αποδεικνύοντας ξανά και ξανά, στο βάθος των δεκαετιών, πως τα κορυφαία κρασιά είναι εξίσου το αποτέλεσμα του πάθους, της μεθοδικότητας και της οινολογικής γνώσης.

Ο οίνος που τιμά τον πατέρα του ιστορικού οινοποιείου, λαμβάνοντας το όνομά του, δεν θα μπορούσε, λοιπόν, παρά να διακρίνεται για την κορυφαία ποιότητα και την ιδιαίτερη, πλούσια γεύση του.

Ο ερυθρός ξηρός οίνος Gustav Clauss, ξεκινά τη διαδρομή του από τους ιστορικούς αμπελώνες του Achaia Clauss, που η πρώτη φύτευση έγινε το 1861 με την τελευταία αναμπέλωση να γίνεται το 1970, περιμετρικά της καστροπολιτείας του οινοποιείου. Ποικιλίες Μαυροδάφνης και Cabernet Sauvignon, που καλλιεργούνται σε υψόμετρο 250 μέτρων, σε εκτάσεις βορειοδυτικού προσανατολισμού συνθέτουν το μοναδικό χαρμάνι που μπορεί να κάνει κάθε μας μέρα πιο εορταστική.

Κλιματικά στοιχεία, όπως το γεγονός ότι το κτήμα βρίσκεται στην εύκρατη μεσογειακή ζώνη, με θερμά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες, σε συνδυασμό με το είδος του εδάφους, αλλά και τις παραδοσιακές αμπελουργικές πρακτικές που ακολουθεί μέχρι και σήμερα η Achaia Clauss, με στόχο τη μειωμένη στρεμματική απόδοση του αμπελιού και την αύξηση της συγκέντρωσης φαινολικών και αρωματικών χαρακτηριστικών, έχουν ως αποτέλεσμα σταφύλια που ωριμάζουν σε ιδανικές συνθήκες.

Όταν φτάσουν πλέον στο κατάλληλο επίπεδο ωρίμανσης, τα σταφύλια συλλέγονται και τοποθετούνται σε οινοποιητές, όπου και πραγματοποιείται η εκχύλισή τους, και αλκοολική ζύμωση για κάθε ποικιλία ξεχωριστά. Έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η κάθε ποικιλία αφήνεται να ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια για 18 ολόκληρους μήνες, προτού οι οινολόγοι του κτήματος δημιουργήσουν το χαρμάνι που παίρνει το όνομα Gustav Clauss.

Το αποτέλεσμα είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρων ερυθρός ξηρός οίνος, με πλούσιο garnet χρώμα και ένα σύνθετο και πολλών επιπέδων άρωμα γλυκών κόκκινων και μαύρων φρούτων. Καλά στρογγυλεμένο και κομψό, το Gustav Clauss αναδεικνύει ένα βελούδινο, μαλακό μπουκέτο μαύρων φρούτων και βανίλιας που ανοίγει και συμπυκνώνεται στο εσωτερικό του ουρανίσκου. Η γεύση του, τέλεια ισορροπημένη, με επαρκή οξύτητα και μαλακές τανίνες, ολοκληρώνεται με ένα μεγάλης διάρκειας τελείωμα.

Πρόκειται για ένα κρασί κατεξοχήν γιορτινό, ιδανικό για να το απολαύσει κανείς μόνο του, αλλά και ικανό να συντροφεύσει άρτια τα περισσότερα πιάτα κόκκινου κρέατος, αλλά και έναν δίσκο με ελληνικά τυριά. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για μια άψογη επιλογή τόσο για τα γιορτινά μας τραπέζια, όσο και για οποιαδήποτε άλλη ξεχωριστή μας στιγμή, αναβαθμίζοντας τες με τη γεύση και τα αρώματά του.

Γνωρίστε το Gustav Clauss.