Σε νέες απίστευτες προκλήσεις προχώρησαν τουρκικά ΜΜΕ  τα οποία με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας, αναφέρουν ότι βρέθηκε και στην Ψέριμο, την οποία χαρακτηρίζουν υπό κατοχή.

Την ίδια στιγμή,  χαρακτηρίζουν και την Γαύδο ως νησί που είναι υπό αμφισβήτηση, ενώ τονίζουν ότι κακώς ο κ. Φλώρος επισκέφθηκε τα νησιά που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως υπό κατοχή ή υπό αμφισβήτηση.

Ανησυχία στην Τουρκία για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ανησυχία προκαλεί στους Τούρκους το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει την Άμυνά της, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα επισπεύδει τα εξοπλιστικά προγράμματά της.

Στα ρεπορτάζ, αναλύονται επακριβώς το τι προμηθεύεται η Ελλάδα, από F-16, κορβέτες, Rafale, Belharra, μέχρι και τα αντιπυραυλικά συστήματα, το που θα τοποθετηθούν ακόμη και πόσο θα κοστίσουν.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ρεπορτάζ: «Τα τελευταία δυο χρόνια η Ελλάδα επιτάχυνε τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Και το 2023 θα συνεχίζει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Ανάμεσα στα οπλικά συστήματα που θα αγοράσει η κυβέρνηση της Αθήνας είναι και πυραυλικά συστήματα που θα εγκατασταθούν στον Έβρο και στα νησιά.

Ανάμεσα στα εξοπλιστικά προγράμματα της Αθήνας είναι και η απόκτηση 4 νέων κορβετών. Η Ελλάδα ήδη εξετάζει τις προτάσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας και το κόστος του προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει το 1.5 δισ ευρώ. Ένα άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Αθήνας είναι η απόκτηση των πυραυλικών συστημάτων Spike-ΝLOS τα οποία θα αποκτήσει από το Ισραήλ. Η συμφωνία θα υπογραφεί το 202# και η Ελλάδα θα αποκτήσει 34 συστήματα !7 απο αυτά θα τοποθετηθούν στα νησιά τα οποία πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και τα υπόλοιπα   στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο» .