Λιγοστοί το ήξεραν και η αλήθεια είναι πως αυτή την φορά διαρροή δεν υπήρξε. Ακόμη και πολύ κοντινοί στον Αλέξη Τσίπρα δεν είχαν ιδέα. Ως τότε είχε μόνον προδιαγραφεί πως ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ήταν γυναίκα και δημοσιογράφος.

Δύο με μεγάλη πορεία στον χώρο δεν επιβεβαίωναν. Άρα η επιλογή ήταν αλλού αν και με αυτά τα χαρακτηριστικά. Και ήλθε η Πόπη Τσαπανίδου. Το ήθελε εξάλλου πολύ ο Τσίπρας. Μη κομματικό πρόσωπο και με επαγγελματική πορεία.

Διαβάστε ακόμη: Τσαπανίδου: Έτσι πήρε την απόφαση να γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Γυναίκα και αναγνωρίσιμη. Και το ετοίμασε με δύο ή τρεις μυστικές συναντήσεις. Και βασικά ήθελε, αυτές τις ώρες που ταξιδεύει προς την Βραζιλία για την ορκωμοσία του Λούλα, στο πολιτικό σκηνικό να κυριαρχεί η είδηση αυτή και οι αντιδράσεις της.

Στις τελευταίες προφανώς υπολόγισε και κάποιες από ένα μέρος του κόμματος. Όπως αυτές της τέως βουλεύτριας και κοινοβουλευτικής εκπροσώπου Φωτεινής Βάκη: «Με ενοχλεί όμως εξίσου εδώ και πολύ καιρό η άκριτη αποδοχή και οι ιαχές θριάμβου, τα χειροκροτήματα και οι ζητωκραυγές για κάθε, μα κάθε επιλογή της ηγεσίας», έγραψε εκείνη βάζοντας τα βασικά με την ηγετική ομάδα του κόμματος και όχι τόσο με την νέα εκπρόσωπο. Η τελευταία εξήγησε με όρους σχεδόν εγχειριδίου αυτοβελτίωσης την επιλογή της σε προσωπικό κείμενο.

Και από το νέο έτος αναλαμβάνει το δύσκολο και ακανθώδες πηδάλιο του τρίτου ορόφου της Κουμουνδούρου. Την επικοινωνιακή μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ που περνάει για πρώτη φορά σε μη κομματικό. Και από ονόματα με βαριά κομματική φόρτιση (Σκουρλέτης, Σβίγκου, Ηλιόπουλος) σε ένα πρόσωπο οικείο στο τηλεοπτικό κοινό, με πορεία μακρά και με όλα τα χαρακτηρστικά που διεμβολίζουν ακόμη και στρώματα ή κατηγορίες δύσκολες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν όπως έλεγε ο Καραμανλής κόμμα είναι ο πρόεδρος και ο εκπρόσωπός του βέβαια το μεγάλο στοίχημα είαι η Τσαπανίδου να μεταμορφωθεί γρήγορα από λαμπερή παρουσιάστρια σε πολιτικό στέλεχος που θα μπορεί να συμπυκνώνει αλλά και να εξειδικεύει την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτό δε σε έναν διάδρομο γεμάτο δυναμίτες, που δεν είναι άλλος από τους μήνες και τις ημέρες μέχρι τις εθνικές κάλπες.

Με πόλωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα επιχειρεί να μεταμορφωθεί ο ίδιος ταχύτατα εκτός από δεύτερη δύναμη στην χώρα και σε εν δυνάμει άμεσα κυβερνώσα παράταξη. Πάντα εν κινήσει αλλά και πιο κοντά στο κέντρο του αστικού δικομματισμού, θα έχει και άλλες εκπλήξεις σε πρόσωπα αυτή την φορά για τα ψηφοδέλτια.

Ένα πρωτο πακέτο θα μάθουμε με την νέα χρονιά και με την νέα συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος. Εκεί θα δούμε αν θα διατυπωθούν και γκρίνιες για το εξωκομματικό by pass που κάνει ο Τσίπρας. Πάντως η Πόπη Τσαπανίδου θα συνεχίσει να έχει αναπληρωτές της τους Στέργιο Καλπάκη και Τάνια Καραγιάννη. Μένει να δούμε πώς θα τα πάει.