Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν με 5-0 των Αρκάδων, για την 15η αγωνιστική της Super League.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με το γρήγορο γκολ του Μπιέλ στο 4’ και στο 35’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Χάμες Ροντρίγκες. Στο 68’ έκαναν το 3-0 με τον Μπακαμπού και στο 84’ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0, με τον Μασούρα στο 90+1’ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα της νίκης και να διαμορφώνει το τελικό 5-0.

Εξαιρετικοί οι Χάμες και Γκάρι, με τον Κολομβιανό σούπερ σταρ να σκοράρει το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού και να φτιάχνει το τρίτο για τον Μπακαμπού, ενώ ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι σκόραρε το τέταρτο γκολ και είχε τη σέντρα στο πέμπτο.

Οι Ερυθρόλευκοι αποχαιρέτησαν με νίκη το 2022 και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο πρώτο παιχνίδι του 2023 με τον Ιωνικό στη Νίκαια (3/1, 21:30), για την 16η αγωνιστική της Super League.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Ντόι, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Φορτούνη, Χάμες Ροντρίγκες και Μπιέλ πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με την εξής 11άδα: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Ντομίνγκεθ, Τιλίκα, Μπαρτόλο, Άλβαρες, Κρέσπι και Μπαράλες.

Γκολάρες από Μπιέλ και Χάμες

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Χάμες Ροντρίγκες, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Κολομβιανού μεσοεπιθετικού.

Ένα λεπτό αργότερα, όμως, οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0 με τον Πεπ Μπιέλ. Ο Κώστας Φορτούνης άνοιξε στα δύο την άμυνα του Αστέρα και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Στο 8’ ο Αστέρας Τρίπολης είχε διπλή ευκαιρία, με τους Χερόνιμο Μπαράλες και Κρέσπι. Ο Πασχαλάκης, όμως, απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Αργεντινού επιθετικού από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στη συνέχεια το σουτ που έκανε ο Κρέσπι από πλάγια θέση σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του «ερυθρόλευκου» τερματοφύλακα.

Αυτή ήταν ουσιαστικά η μοναδική καλή στιγμή του Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο μέρος, με τους Ερυθρόλευκους μετά το 10άλεπτο να ελέγχουν το παιχνίδι και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ.

Με κόρνερ και σέντρες από τα δύο άκρα, με τους Αρκάδες να ανταποκρίνονται στην πίεση των γηπεδούχων. Μετά το μισάωρο ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του και στο 32’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός «τρύπωσε» στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Φορτούνης, το έκανε τρία λεπτά αργότερα ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο Ο Κολομβιανός συνεργάστηκε άψογα με τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και με σουτ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 2-0 του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Χάμες Ροντρίγκες και πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.

Μπακαμπού, Γκάρι και 4-0!

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγή, με τον Μπιέλ στο 53’ να έχει την πρώτη τελική των πρωταθλητών στην επανάληψη. Ο Ισπανός βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να ελέγχει απόλυτα το ματς. Στο 63’ ο Μίτσελ έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με τους Μπακαμπού και Γκάρι Ροντρίγκες να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Αραμπί και Φορτούνη αντίστοιχα. Στο 65’ ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν είχε δύναμη, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει, ενώ στο 67’ το σουτ του Ιν-Μπεόμ έφυγε άουτ.

Η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς ένα λεπτό αργότερα, με τον Μπιέλ να κλέβει την μπάλα, τον Χάμες να στρώνει στον Μπακαμπού και τον Γαλλοκονγκολέζο επιθετικό να σαν σε… προπόνηση να κάνει το 3-0 για τους Ερυθρόλευκους. Στο 72’ ο Μίτσελ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Μασούρα και Μαρσέλο αντί των Ρέαμπτσιουκ και Χάμες.

Στο 75’ ο Μπιέλ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Παπαδόπουλος είχε κλείσει καλά τη γωνία του και απέκρουσε, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ που έκανε ο Μαρσέλο έφυγε άουτ. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 84’ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Γκάρι Ροντρίγκες απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου και πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Σκόραρε και ο Μασούρας

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός πέτυχε και πέμπτο γκολ, με τον Γιώργο Μασούρα. Ο Γκάρι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Σωκράτης, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (71′ Μαρσέλο), Εμβιλά (80′ Σαμασέκου), Ινμπόμ Χουάνγκ, Φορτούνης (63′ Γκάρι Ροντρίγκες), Χάμες (72′ Μασούρας), Μπιέλ, Ελ Αραμπί (63′ Μπακαμπού).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Καρμόνα, Ντομίνγκεθ, Τασουλής (61′ Σάνταφε), Μπαρτόλο (46′ Γκαρντάβσκι), Ρεγκίς, Τιλίκα (61′ Α. Ριέρα) και Μπαράλες (72′ Μπερτόλιο).