Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το Qatargate και την εμπλοκή της Ελληνίδας πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, καθώς και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων για τον χρηματισμό τους από τις Αρχές του Κατάρ.

Μετά την παράταση της προσωρινής της κράτησης, η κ. Καϊλή παραμένει στις φυλακές του Χάρεν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Qatargate: «Η Εύα Καϊλή γνώριζε για τα χρήματα» – Προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ευρωβουλευτού, ελέγχοντας καταθέσεις, εταιρίες και ακίνητα που είναι τόσο στο δικό της όνομα όσο και στα ονόματα των συγγενικών της προσώπων.

Έρευνα για καταθέσεις στον Παναμά

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν τη στιγμή υπάρχει έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία αναζητά και εξετάζει πιθανές καταθέσεις της Εύας Καϊλή σε τράπεζα του Παναμά, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ίδια, αλλά και συγγενείς τους διατηρούν λογαριασμούς εκατομμυρίων.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον συνήγορο της ευρωβουλευτού, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος ζήτησε και τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί από πού ξεκίνησαν αυτές οι φήμες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Αρχές του Κατάρ είχαν καταθέσει σε τράπεζα του Παναμά 30 εκατομμύρια ευρώ, 20 για την Εύα Καϊλή και 10 για συγγενικά της πρόσωπα, στις αρχές του 2019.

Επιπλέον, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν την προφυλάκιση της ευρωβουλευτού είχε σταλεί ερώτημα στις ελληνικές Αρχές αν έχουν «παγώσει» τα περιουσιακά της στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε ενδεχόμενη αποφυλάκισή της θα μπορούσε να παραποιήσει στοιχεία.