Το κατώφλι της ανακρίτριας ανηλίκων που χειρίζεται την υπόθεση αναμένεται να περάσουν σήμερα, Τρίτη, οι δύο ακόμη ανήλικοι που κατηγορούνται για τον βιασμό του 15χρονου μαθητή στο Ίλιον, καθώς είχαν ζητήσει και είχαν λάβει περαιτέρω προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι έρευνες για τη φρικιαστική υπόθεση συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς, την ώρα που ένας ανήλικος από την 8μελή ομάδα 15χρονων αγοριών φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αλβανία, τον τόπο καταγωγής του, για να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ η οικογένειά του μέσω του δικηγόρου της, λέει ότι το παιδί κρύβεται γιατί έχει στοχοποιηθεί άδικα και φοβάται ακόμα και για τη ζωή του.

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Τι κρύβεται πίσω από τα βίντεο – Οι φράσεις «κλειδιά»

Πρόκειται για 17χρονο μαθητή που, όπως έχει γίνει γνωστό, ανεβάζει συχνά, επιθετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρουσιάζεται «σκληρός» στα βίντεο και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι από τους πρωτεργάτες της φρικιαστικής ιδέας να φτιαχτεί ένα βίντεο κλιπ σε ρυθμό τραπ με τη σεξουαλική κακοποίηση του 15χρονου αγοριού.

Εγκληματική ομάδα

Οι ανήλικοι δρούσαν ως εγκληματική ομάδα και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται να τραβούσαν βίντεο με τις πράξεις τους.

Οι Αρχές εξετάζουν ακόμη και το ρόλο που παίζουν σε αυτή την υπόθεση και τέσσερα ανήλικα κορίτσια. Πρόκειται για τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, οι οποίες με βάση την κατάθεση του 15χρονου δεν είχαν κάποιο ρόλο αλλά φέρεται να βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του μαρτυρίου, του ομαδικού βιασμού του και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι οι ίδιες θα εξεταστούν καθώς δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τις πράξεις.

Τι δείχνουν τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές

Στο μεταξύ, σοκαριστικά είναι όσα δείχνουν βίντεο που εντόπισαν στα κινητά των ανηλίκων οι Αρχές.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Διαμαντάρα, δικηγόρο ενός από τους ανήλικους κατηγορουμένους, «υπάρχουν στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά …οι οποίες εξηγούν το περιστατικό και στην ανακρίτρια θα εκθέσουμε όλα αυτά που πρέπει να πούμε για να εξηγήσουμε γιατί δεν ήταν σεξουαλικός πειραματισμός».

Η μία φράση φέρεται να παραπέμπει σε συμπλοκή που είχε γίνει σε πάρκο στα δυτικά προάστια και αντιπροσωπεύει τους μαθητές της περιοχής που φέρονται να επικράτησαν.

Η δεύτερη φέρεται να αντιπροσωπεύει τους οργανωμένους οπαδούς.

Τι είπε ο 15χρονος στον παιδοψυχολόγο

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ ο 15χρονος παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο σε μια προσπάθεια να συνέλθει από την τραυματική εμπειρία που βίωσε. Οσα φέρεται να του εκμυστηρεύτηκε, δε, συγκλονίζουν.

Παιδοψυχολόγος: Η παρέα η σταθερή είναι τα 8 αγόρια που μου έχεις αναφέρει; Και εσύ;

15χρονος: Και εγώ και άλλα τέσσερα άτομα.

Παιδοψυχολόγος: Έχουν δει αυτά που έχουν συμβεί σε εσένα;

15χρονος: Και από κοντά και στα βίντεο.

Τους τελευταίους μήνες, σχεδόν κάθε απόγευμα, η γειτονιά έβλεπε την ομάδα των μαθητών να μπαίνει στο ερειπωμένο σπίτι στο Ίλιον και να διασκεδάζει. Η δυνατή μουσική που έβαζαν όμως επισκίαζε τα όσα φέρεται να συνέβαιναν μέσα στο σπίτι των βασανιστηρίων.

15χρονος: «Φώναζα και τους το έλεγα κιόλας, σταματήστε, σταματήστε, σταματήστε».

Παιδοψυχολόγος: Και πως σταματούσε;

15χρονος: Όταν το αποφάσιζαν αυτοί.