Τουλάχιστον σε 17 ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν σε μία καραμπόλα 46 οχημάτων σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στο Οχάιο.

Σύμφωνα με το  NBC News, η κυκλοφορία σταμάτησε για αρκετές ώρες ενώ επιστρατεύτηκαν πούλμαν για να μεταφέρουν τους επιβάτες σε θερμαινόμενα σημεία κοντά στην περιοχή.

Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν αυτοκίνητα να έχουν συνθλιβεί και άλλα να φέρουν σημαντικές ζημιές. Στην καραμπόλα έχουν εμπλακεί και φορτηγά. Οι αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την κατάσταση των τραυματιών ενώ συνέστησαν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις λόγω των ιδιαίτερα άσχημων συνθηκών.

Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος

Σχεδόν 200 εκ. Αμερικανοί επηρεάζονται από την κακοκαιρία ενόψει του Σαββατοκύριακου των εορτών που οι μετακινήσεις είναι αυξημένες. Περισσότεροι από 1,5 εκατ. άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή. Η καταιγίδα εκτείνεται σε πάνω από 3.200 χλμ., από το Τέξας των ΗΠΑ έως το Κεμπέκ του Καναδά.